Rescat

¿Qui és l’Equipo A que va salvar els conillers atrapats al volcà de La Palma?

  • Els gossos «estan amb qui han d’estar», han declarat els amos d’aquests animals de caça sense voler donar més explicacions sobre l’operació o la seva identitat

¿Qui és l’Equipo A que va salvar els conillers atrapats al volcà de La Palma?

TWITTER @NIPORWIFI

1
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

El 17 d’octubre del 2021, un comando compost per un petit grup de palmers es va enfrontar a penes de presó per haver violat el perímetre de seguretat imposat pel volcà de La Palma per salvar sis dels seus gossos que van quedar atrapats entre la lava escopida des del 19 de setembre pel Tajogaite: no van tardar a aconseguir el recolzament dels illencs i de la resta d’Espanya que vivia amb l’ai al cor al veure els conillers indefensos, famolencs i assedegats en unes basses al mig del magma.

Són l’Equipo A de La Palma, els propietaris d’aquests animals de caça no van esperar que els drons que els anaven a rescatar arribessin a l’Isla Bonita i es van endinsar al paisatge lunar per recuperar els gossos atrapats al ja arrasat barri de Todoque. Per donar fe de la seva gesta van deixar una pancarta: «Força La Palma. Els gossos estan bé. A Team», van escriure orgullosos.

Els conillers «estan amb qui han d’estar», han declarat els propietaris d’aquests gossos a la web Club de Caza negant-se, això sí, a donar la cara, per evitar les multes previstes per saltar-se el perímetre de seguretat del volcà.

«Els gossos no estaven abandonats a la seva sort. Simplement van sortir fugint en el moment de l’erupció del volcà», precisen al portal de caça. Feia dies que l’Equipo A planificava el seu rescat. En silenci.

Va ser diumenge, 17 d’octubre, quan es va portar a terme l’operació. Així que els gossos mai es van escapar de les basses ni van haver d’esperar els gallecs d’Aerocamaras per al seu rescat.

Notícies relacionades

Els drons d’aquesta empresa van observar amb sorpresa quan van dirigir les càmeres al lloc en què presumptament hi havia els gossos que allà no hi havia res. Sí que van observar petjades humanes i van gravar el cartell dels caçadors.

L’Equipo A va complir la seva missió malgrat haver d’arriscar la seva vida i la butxaca per rescatar els seus amics més fidels.