Un militar de l’UME aconsegueix que torni a respirar un gat afectat pel volcà de La Palma

  • El membre del dispositiu militar d’ajuda li va subministrar oxigen després de practicar-li un boca a boca

  • El felí es recupera en un centre veterinari

Un militar de l’UME aconsegueix que torni a respirar un gat afectat pel volcà de La Palma

AFP / UME / LUISMI ORTIZ

1
Es llegeix en minuts

Un efectiu de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que es troba aquests dies treballant a La Palma dins del dispositiu pel volcà de Cumbre Vieja ha aconseguit salvar la vida a un gat que no respirava al quedar-se «exhaust per les cendres del volcà» i no donar senyals de vida. L’animal havia patit una parada cardíaca, segons la plataforma Leales.org.

Posted by Homus Canterus on Saturday, October 16, 2021

El militar va realitzar maniobres de reanimació al felí, mitjançant el subministrament d’oxigen en una espècie de boca a boca portat a terme a través d’un filtre de plàstic. Finalment, va aconseguir que l’animal tornés a respirar.

El gat ha sigut traslladat fins a un centre veterinari de l’Isla Bonita per ser atès i acabar-se de recuperar.

El vídeo amb l’acció del militar, que s’ha convertit en un heroi, difós a les xarxes socials s’ha fet viral.

Notícies relacionades

Molts animals silvestres no han pogut superar les conseqüències de l’erupció i d’altres continuen atrapats amb vida mentre els arriba el rescat. És el cas dels sis gossos conillers que no han pogut ser rescatats encara, mentre s’intenta recollir-los en una carrera a contrarellotge a través d’una operació especial amb drons de càrrega de logística marina de l’empresa gallega Aerocámaras, que ha ideat un sistema de xarxa de captura i amollament en cas d’emergència per a animals de fins a 20 quilograms de pes, aproximadament.

La plataforma Leales.org ha anunciat que pagarà «tots els deutes» dels veterinaris de La Palma pels serveis prestats als animals afectats pel volcà perquè aquests professionals «salven vides».