Erupció

La segona colada del volcà de La Palma arribarà al mar en unes hores

  • Durant la nit ha arribat molt material de lava a la segona colada, així que se n’ha accelerat l’avenç, i està a uns 30 metres del penya-segat, a Tazacorte

La segona colada del volcà de La Palma arribarà al mar en unes hores

Involcan

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’erupció del volcà de La Palma «segueix fort» i la segona colada arribarà al mar en poques hores, segons ha dit aquest dimarts a Efe el portaveu de l’Institut Vulcanològic de les Canàries (Involcan), David Calvo.

El dia que es compleix un mes de l’inici de l’erupció volcànica en el sistema muntanyós de Cumbre Vieja, David Calvo ha indicat que durant la nit ha arribat molt material de lava a la segona colada, per la qual cosa se n’ha accelerat l’avenç, i està a uns 30 metres del penya-segat, a Tazacorte.

David Calvo ha assenyalat que segurament es produiran nous desallotjaments de veïns.

Notícies relacionades

Quant a l’evolució de l’erupció, el portaveu d’Involcan ha manifestat que es manté «estable dins de la fortalesa», ja que emet «moltíssima» lava i continua tirant gasos que, pel que sembla, seguiran «per a una estona llarga».

Dilluns es van registrar unes 10.000 tones de diòxid de sofre i perquè comenci a estar «mort» n’hauran de registrar-se 400 o menys, ha assenyalat.