Enquesta d’Adecco

El 61% dels joves creuen que la universitat no prepara bé per a l’ocupació

  • Un 64,5% d’enquestats expressen la seva preocupació per no poder conciliar treball i vida personal

1
Es llegeix en minuts
EFE

El 61% dels joves espanyols creuen que la universitat no prepara bé per a l’ocupació. El 8,8% pensen el contrari i el 30,6% opinen que només una mica. És la conclusió d’una enquesta d’Adecco realitzada a 4.700 universitaris.

Sobre quin seria el seu lloc de treball ideal, el 39,4% afirma que seria un que li agradés i li permetés desenvolupar-se com a professional; el 37% diu que seria aquell que li possibilités conciliar vida personal i professional i només el 23,6% creu que seria la feina que li oferís un sou que li permetés desenvolupar-se personalment.

Desenvolupament professional

A més, el 68% dels joves diuen que el que més els inquieta és no poder desenvolupar-se professionalment dins de l’empresa que els contracti i un percentatge similar (64,5%) expressa preocupació perquè no hi hagi una conciliació adequada entre vida personal i professional.

D’altra banda, tres de cada quatre enquestats creuen que la universitat ha de fomentar la realització de pràctiques en empreses, incrementar l’assessorament en matèria de recerca d’ocupació i orientació laboral (49,2%) i impartir més formacions relacionades amb les anomenades ‘soft skills’ (48,7%).

Món laboral

Pel que fa a la seva arribada al món laboral quan acabin els estudis, el 43% dels joves consultats pensen que no serà fàcil: el 83,1% creu que les demandes del mercat laboral per als que s’acaben de titular són massa exigents, mentre que el 16,9% no ho veu així.

Notícies relacionades

Per acabar, el 77% creu que el factor diferencial que més els ajudarà a trobar feina serà l’ús avançat de noves tecnologies, els idiomes (69,6%), la demostració de ‘soft skills’ (60,1%) i només el 16% dona importància a les notes obtingudes a la universitat.

En el marc de la relació entre joves i ocupació, el Grup Adecco celebrarà aquest dijous, 21 d’octubre, una nova edició de l’Experience Work Day, on experts d’aquest sector compartiran els seus coneixements i experiència sobre el món laboral amb joves de diferents països del món.