Recepta clandestina

Almenys 18 morts en un nou cas d’alcohol adulterat a Rússia

Dos individus han sigut detinguts i podrien ser condemnats fins a deu anys de presó

Ampolles d’alcohol d’alta graduació.

Ampolles d’alcohol d’alta graduació.

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 18 persones han mort a la ciutat russa de Iekaterinburg en un nou cas d’alcohol adulterat, segons han informat aquest dissabte les autoritats locals. De moment, les forces policials ja han detingut dos individus, que s’exposen a una condemna de fins a deu anys de presó. Les autoritats busquen altres persones implicades.

Segons apunta la investigació inicial, els sospitosos haurien venut alcohol metílic tòxic en un mercat durant dies i s’estan investigant altres possibles punts de venda. La ingesta d’aquest compost, elaborat de manera clandestina, ja s’hauria relacionat amb la mort d’una vintena de persones al país. De moment, es desconeix si hi ha més afectats.

Controls massius

Notícies relacionades

A començament d’octubre, 35 persones més van morir al sud de Rússia per la ingesta d’alcohol adulterat. Després de detectar la relació entre aquestes defuncions, les autoritats van desplegar una xarxa de controls massius en la venda a la regió d’Oremburg. Ja llavors hi va haver diverses detencions de persones implicades en la producció i comerç il·legal d’aquesta substància.

La legislació russa preveu que alcohols com el vodka només es pot vendre a Rússia amb número d’identificació oficial. Tot i així, al país continua sent habitual la fabricació artesanal d’aquestes begudes, cosa que és causa freqüent d’intoxicacions.