Anunci de Pere Aragonès

Restriccions a Catalunya per la Covid: aquestes són les mesures després dels últims canvis

Restriccions a Catalunya per la Covid: aquestes són les mesures després dels últims canvis

FERRAN NADEU

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

En vista de les noves i optimistes dades, Catalunya ha decidit eliminar la pràctica totalitat de les restriccions, donat que els ingressats a les ucis catalanes per coronavirus han baixat del centenar. Com a novetats, el president del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat que a partir d’aquest divendres bars, restaurants i activitats culturals i esportives a l’aire lliure recuperen el 100% del seu aforament. Però l’ús de la mascareta continuarà sent obligatori en els mateixos supòsits:

La cultura (teatres, sales i cines) ja havien recuperat el 100% de l’aforament, igual com la presencialitat 100% a les universitats. Així mateix, l’oci nocturn reobre amb el requisit del passaport Covid per entrar al 70%.

Així doncs, aquestes són les restriccions anti-Covid que seran vigents a Catalunya a partir d’aquest divendres. A continuació repassem com estan les mesures en els diferents àmbits:

Mesures en vigor

OCI NOCTURN


Reobertura de l’oci nocturn amb passaport Covid. Ja estava permesa l’obertura de bars i discoteques en exteriors (terrasses), però des del 8 d’octubre es permet la reobertura també en interiors amb la condició que, per entrar als locals, el públic haurà de presentar el passaport Covid que reflecteixi que el client té la pauta completa de vacunació o bé una PCR o test d’antígens negatius.

El sector recupera l’horari habitual i l’aforament màxim és del 70%.

L’ús de la mascareta és obligatori mentre no s’estigui consumint.

RESTAURACIÓ

Els establiments recuperen el seu aforament complet, al 100%, tant a l’exterior com a l’interior, tot i que mantenen l’horari màxim d’obertura a les 00.30 hores.

 • Es recupera el 100% de l’aforament i tampoc hi haurà distància mínima entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
 • Se suprimeix la limitació de comensals per taula o agrupació de taules, tant a l’interior com a l’exterior: ja no farà falta que siguin 10 o menys, ni que pertanyin a la mateixa bombolla.
 • Al recuperar-se el 100% de l’aforament, tampoc hi haurà distància mínima entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.

El servei només es pot portar a terme de les 6.00 hores a les 01.00 hores. Els clients no podran estar a l’establiment fora d’aquesta franja horària. Aquest horari no és aplicable als serveis de restauració dels centres de treball, als serveis integrats a centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, i als serveis de menjador de caràcter social.

ESPORT

Les instal·lacions esportives a l’aire lliure tampoc tindran limitació d’aforament, tot i que continuarà sent obligatori l’ús de mascaretes. A més, els esdeveniments esportius a l’aire lliure tampoc tindran limitació de públic.

En espais tancats, l’aforament serà del 80% tant en instal·lacions esportives com en estadis.

COMERÇ

Limitació del 70% d’aforament al petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris, llevat que siguin a l’aire lliure, en el cas dels quals no tindran cap limitació d’aforament. Horari màxim d’obertura fins a les 0.30 hores

Comerç minorista

 • Aforament del 70%.
 • Aplicació de manera rigorosa de les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat.

Centres comercials, galeries comercials i recintes comercials

 • Aforament del 70%.
 • Aplicació de manera rigorosa de les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat.
 • Establir sistemes de control d’aforament i fluxos que garanteixin les mesures de control d’aglomeracions.
 • Es permet l’accés a les zones recreatives i el seu ús, com per exemple zones infantils, *ludoteques o àrees de descans.
 • Han de complir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades.

Mercats no sedentaris i fires mercat

 • Aforament del 100% si són a l’aire lliure.
 • Es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, sempre que es garanteixi una recollida esglaonada que eviti aglomeracions a l’interior del local o en el seu accés, i també sistemes de repartiment a domicili.

MOBILITAT I REUNIONS

Es permetran les trobades de més de 10 persones i les cerimònies religioses sense límit d’aforament.

No es permet el consum ni d’aliments ni de begudes en grup a l’espai públic. Excepte les sortides escolars i en l’àmbit de les activitats d’intervenció socioeducativa i en les de l’oci educatiu.

No poden participar-hi persones que tinguin símptomes de Covid o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Es recomana que per part de les administracions públiques competents es limiti l’accés als espais de titularitat pública, com parcs, platges o d’altres de similars, quan no es puguin garantir les condicions de seguretat que evitin aglomeracions de persones entre les 0.30 hores i les 06.00 hores.

Les restriccions a Catalunya, per sectors

-Bars i restaurants

-Gimnasos i piscines

-Centres comercials i botigues

-Cines, teatres i sales de concerts

-Instituts, universitats i extraescolars

Notícies relacionades

-Esport escolar i amateur

-Confinament i toc de queda