No era alumne

Detingut un jove després d’irrompre a trets al campus de la Universitat del País Basc

  • L’arrestat ha disparat contra vidres i marquesines d’autobusos però no ha causat víctimes

Detingut un jove després d’irrompre a trets al campus de la Universitat del País Basc

EFE / Miguel Toña

1
Es llegeix en minuts

L’Ertzaintza ha detingut un jove que ha irromput armat al campus de la Universitat del País Basc (EHU-UPV) a Leioa (Biscaia), i ha començat a disparar. El detingut té 21 anys i, segons els primers esbrinaments, no és alumne de la universitat.

El jove ha entrat a l’interior de la Facultat de Ciències i Tecnologia de l’UPV/EHU al Campus de Leioa (Bizkaia)y ha realitzat almenys tres trets, que han impactat contra els vidres de l’edifici, i n’han trencat alguns.

Testimonis directes del succés han assenyalat que l’ara detingut ha arribat a aquesta Facultat passades les 18.30 hores d’aquest dimecres. Imatges captades pels estudiants i distribuïdes a les xarxes socials permeten observar quatre impactes a les esmentades vidrieres que han provocat grans esvorancs, i un dels cartutxos percudits i recollits per l’Ertzaintza al lloc, del calibre 12 i 28 grams, utilitzats per a la pràctica de tir al plat.

Fonts de l’UPV/EHU, per la seva banda, han apuntat que també hauria disparat contra les marquesines dels autobusos de Bizkaibus que paren al campus, sense provocar més que danys materials.

Al produir-se l’incident, han sonat les sirenes del campus i els alumnes d’aquesta Facultat i de les contigües de Medicina i Infermeria han sigut desallotjats de les classes en ordre, mentre l’Ertzaintza establia un fort cordó policial al perímetre i impedia accedir a l’interior tant als autobusos de transport públic com als vehicles particulars.

Notícies relacionades

Fonts del departament basc de Seguretat han assenyalat que tot just produir-se el tiroteig, han desplegat al campus de Leioa efectius de la Brigada Mòbil, la Unitat d’Explosius, la Unitat de Vigilància i Rescat, patrulles de Protecció Ciutadana, Unitat d’Intervenció de l’Ertzaintza, l’helicòpter del cos i dues ambulàncies.

Després de resoldre’s l’incident amb la detenció del presumpte autor dels trets, el Govern Basc ha enviat un missatge de tranquil·litat a les persones afectades i els seus familiars i ha declarat el final de la situació de risc al campus universitari.