Al Parc del Montseny

Mor un excursionista després d’una caiguda de 50 metres a Gualba (Vallès Oriental, Barcelona)

L’evacuació del cadàver ha sigut molt complicada pel difícil accés i la mala visibilitat de la zona

Mor un excursionista després d’una caiguda de 50 metres a Gualba (Vallès Oriental, Barcelona)

Bomberos de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un excursionista ha mort aquest dimarts al precipitar-se a prop del Gorg de la Goja, al Parc Natural del Montseny, al terme municipal de Gualba (Vallès Oriental, Barcelona), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Els Bombers de la Generalitat han sigut alertats a les 10.57 hores de l’accident de l’excursionista, que anava en grup i realitzava una ruta pel parc. Immediatament s’ha activat l’helicòpter de rescat amb la unitat sanitària del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) amb el metge del SEM (Sistema d Emergències Mèdiques) i un vehicle lleuger terrestre de recolzament que també s’ha desplaçat a la zona.

L’excursionista s’hauria precipitat d’una altura d’uns 50 metres, des d’una sendera que surt del mirador i baixa cap a la zona del salt d’aigua, en una zona de molt difícil accés i de mala visibilitat tant des del mirador com des de la mateixa sendera.

Els primers efectius terrestres a l’arribar han iniciat la recerca de la persona accidentada seguint les indicacions dels testimonis. Els efectius dels GRAE, que han arribat amb l’helicòpter, han hagut de fer una instal·lació de cordes fins al curs del riu per poder accedir a l’excursionista.

Difícil retirada del cos

Una vegada els efectius dels GRAE i el metge del SEM de la unitat sanitària han arribat al lloc han pogut constatar que l’accidentat havia perdut la vida. S’ha activat la comitiva judicial i efectius de la Unitat de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra, que s’han desplaçat fins al lloc amb helicòpter.

Notícies relacionades

Una vegada s’ha autoritzat l’aixecament del cadàver s’ha procedit a l’evacuació del cos. Davant la impossibilitat de fer-ho des del lloc amb l’helicòpter per la dificultat de l’aeronau d’accedir a la zona, els efectius de muntanya dels Bombers de la Generalitat han assegurat la víctima i, juntament amb els efectius de l’UIM dels Mossos d’Esquadra, han realitzat l’extracció del cos amb cordes fins a una zona on l’helicòpter de rescat ha pogut fer l’evacuació mitjançant una grua.

En l’operatiu de rescat ha treballat, a més de la unitat sanitària dels GRAE i un vehicle lleuger dels Bombers de la Generalitat, 5 dotacions dels Mossos d’Esquadra, una d’elles de muntanya i una altra d’Investigació.