Un «problema social»

Menor d’edat, espanyol i aliè a les bandes: aquest és el perfil dels detinguts en els ‘botellons’ de Madrid

  • La delegada del Govern creu que s’ha d’estudiar la forma com la joventut torna a l’oci nocturn després de la relaxació de les restriccions per la Covid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La delegada del Govern a Madrid, Mercedes González, ha explicat aquest dimarts que el perfil dels 60 detinguts en els ‘botellons’ celebrats a Madrid durant el cap de setmana és el d’un menor –joves d’entre 13 i 17 anys–, espanyol i que no pertany a cap banda organitzada.

González ha anunciat que la xifra de detinguts pel dispositiu especial de la policia municipal i la Policia Nacional a la capital durant el cap de setmana ha pujat en les últimes hores fins als 60 arrestats, dels quals, segons ha aclarit, 47 són espanyols i 13 de nacionalitat estrangera.

Així mateix, ha destacat que la majoria d’arrestats i assistents als ‘botellons’ són menors d’entre 13 i 17 anys que no estaven organitzats criminalment. «Són joves que aprofiten les masses per cometre delictes», ha afegit.

«Problema social»

La delegada del Govern a Madrid ha remarcat que els ‘macrobotellons’ no representen un problema de seguretat, sinó un «problema social» que s’ha d’abordar en el «fons».

Per González, les qüestions a tractar són el retorn de la joventut a l’oci nocturn després de la relaxació de les restriccions i el consum d’alcohol en edat primerenca.

«Podem treure milers de policies cada cap de setmana, però la solució està en què les administracions ens asseguem amb els joves, les famílies, les universitats...», ha remarcat la delegada.

El pont del Pilar, segons ha confirmat González, tornarà a comptar aquesta nit amb el mateix dispositiu desplegat als punts calents de la capital dissabte passat.

En llibertat els sis detinguts majors d’edat

Notícies relacionades

Aquest dilluns a la nit, el Jutjat d’Instrucció número 50 de Madrid ha deixat en llibertat sense mesures cautelars els sis joves majors d’edat posats a disposició judicial després de ser detinguts pels robatoris i disturbis que van tenir lloc dissabte de la matinada en el ‘botellon’ del parc d’Oeste de Madrid.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid han informat de la decisió del jutge, que imputa als detinguts els delictes d’atemptat i furt, entre altres.

Temes:

Botellon Madrid