L’illa tremola

La Palma ha patit gairebé 35.000 terratrèmols l’últim mes

  • 176 sismes es registren entre dissabte i diumenge

La Palma ha patit gairebé 35.000 terratrèmols l’últim mes
1
Es llegeix en minuts

La Red Sísmica Canaria ha registrat durant l’últim mes gairebé 35.000 terratrèmols a La Palmadels quals només s’han pogut localitzar 2.984 sismes. Segons informa l’Institut Volcanològico de Canàries (Involcan) a través del seu compte de Twitter, al llarg d’aquest mes, és a dir, des del 10 de setembre fins aquest diumenge 10 d’octubre, el terratrèmol de més magnitud registrat a La Palma va ser de 4,2. Una xifra que ja ha sigut superada pel sisme de magnitud 4,3 que va ser detectat a les 22:46 hores d’aquest diumenge a 39 quilòmetres de la superfície a la Vila de Mazo.

Notícies relacionades

Involcan també informa que s’han registrat 176 terratrèmols només entre aquest dissabte i diumenge. A més, explica que 3,4 va ser la magnitud màxima a la qual es va arribar aquest cap de setmana a La Palma.

En aquesta animació publicada al compte de Twitter d’Involcan es pot apreciar l’evolució dels terratrèmols localitzats per la Red Sísmica Canaria a La Palma des del 12 de setembre. Segons s’explica en la llegenda de l’animació, només s’han marcat els sismes de magnitud igual o superior a 2,0. Els terratrèmols de magnitud superior a 3 apareixen representats amb un rombe blau, mentre que els de magnitud superior a 4 es mostren amb un rombe groc.