L’erupció continua

Un nou terratrèmol sacseja La Palma

  • En les últimes hores s’han registrat 40 terratrèmols més a l’illa, tots amb epicentres als municipis de Vila de Mazo i Fuencaliente

Un nou terratrèmol sacseja La Palma

EFE / MIGUEL CALERO

1
Es llegeix en minuts

Un terratrèmol de magnitud 4,3 va sacsejar ahir a la nit l’illa de La Palma a les 22.46 hores, amb epicentre al municipi de Villa de Mazo i focus a nivells molt profunds, a 39 quilòmetres de la superfície, segons informa l’nstitut Geogràfic Nacional (IGN) en la seva pàgina web.

El sisme ha sigut sentit en diversos municipis de La Palma. L’IGN li assigna una intensitat de III-IV (entre «feble» i «àmpliament observat»), en una escala amb un màxim de XII i en la qual, per sota de V, es considera que el moviment no ha generat cap dany.

A partir d’aquest sisme, s’han registrat 40 terratrèmols més a La Palma, tots amb epicentres als municipis de Vila de Mazo i Fuencaliente i focus a profunditats mitjanes o altes (l’hipocentre del més superficial es va localitzar a 10 quilòmetres sota terra).

Quant a la magnitud, vuit han ofert valors entre 3,1 i 3,3, tots amb epicentre a Fuencaliente i focus a profunditats compreses entre 11 i 36 quilòmetres.

Notícies relacionades

Només un ha sigut sentit: el que es va registrar a les 7.26 hores, amb magnitud 3,3 i focus a 13 quilòmetres de profunditat.

L’IGN li assigna una intensitat III («feble»), després de comprovar que ha sigut sentit en algunes localitats de Los Llanos de Aridane, Vila de Mazo, Santa Cruz de La Palma i El Paso.