Un terratrèmol de magnitud 3,5 sacseja Setcases i es nota en altres punts de Catalunya

Protecció Civil ha activat la prealerta sismològica, però no s’han detectat danys

Un terratrèmol de magnitud 3,5 sacseja Setcases i es nota en altres punts de Catalunya

PROTECCIÓ CIVIL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha registrat aquest divendres un terratrèmol de magnitud 3,5 a la zona de Setcases (Ripollès). Protecció Civil ha publicat un tuit en el qual assegura que s’ha percebut en alguns municipis de la comarca i en altres punts de Catalunya. S’ha iniciat la fase de prealerta del pla especial d’emergències sísmiques de Catalunya (Sismicat) però no consten danys ni afectacions personals.

Per la seva banda, el telèfon d’emergències 112 «no ha rebut cap trucada alertant del sisme o possibles danys», segons han explicat a les xarxes socials. 

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha aprofitat per recordar com comportar-se en cas de terratrèmol:

Registrar la detecció del moviment

Notícies relacionades

L’ICGC ha convidat la ciutadania a revelar si han detectat el sisme en aquesta pàgina web. No obstant, probablement per l’actualitat de l’erupció del volcà de La Palma, a Twitter han aparegut persones usuàries que es preguntaven si la proximitat de Setcases, al Ripollès, amb els volcans de la Garrotxa, hi podrien tenir alguna relació:

D’altres, no obstant, han deixat de banda les bromes per, simplement, revelar que sí que havien notat el terratrèmol a casa seva:

Temes:

Terratrèmols