Risc sanitari

Retirat Hard Man, un producte per a la disfunció erèctil que es venia com a natural

La substància contenia un principi actiu amb risc per a determinats col·lectius

Retirat Hard Man, un producte per a la disfunció erèctil que es venia com a natural

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada del mercat del producte Hard Man –indicat per restaurar la funció erèctil deteriorada– al contenir tadalafil, un inhibidor de PDE-5, sense que figuri en l’etiquetatge i malgrat que es comercialitzava com un complement alimentari i natural.

Els inhibidors de la PDE-5 estan contraindicats en pacients amb infart de miocardi, arrítmies, problemes de tensió o insuficiència hepàtica greu i presenten nombroses interaccions amb altres medicaments, i poden, a més, aparèixer reaccions adverses de diversa gravetat a tenir en consideració.

Informació enganyosa

En un comunicat, l’AEMPS detalla que aquest producte era comercialitzat com a complement alimentari i natural, malgrat no haver sigut comunicada la seva venda a les autoritats competents, fetque incompleix la normativa vigent d’aquests productes.

El producte, comercialitzat per l’empresa R-Vitality, conté la substància activa tadalafil en prou quantitat per «restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica, cosa que li confereix la condició legal de medicament».

Notícies relacionades

No obstant, assenyala l’AEMPS, es comercialitzava com a natural «donant informació enganyosa sobre seguretat».

L’AEMPS ha revelat que va ser informada pel Seprona de Santander de l’existència d’aquest producte en el marc de l’operació Pangea XIV.