Rodalies a mig gas

¿Hi ha vaga de Renfe en el pont del 12 d’octubre?

L’aturada dels maquinistes durarà 24 hores els dos dies

¿Hi ha vaga de Renfe en el pont del 12 d’octubre?

EFE / MARTA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts es manté la vaga de maquinistes a nivell estatal que a Catalunya va ser especialment sagnant la setmana passada. Les aturades segueixen convocades també per als dies 7, 8, 11 i 12 d’octubre, aquests últims, en ple festiu del Pilar. Així, en el pont del 12 d’octubre, Rodalies podria reproduir la situació dels últims dies, amb retards, cancel·lacions i incompliment dels serveis mínims.

En el cas de Rodalies, els serveis mínims establerts pel Departament de Treball són del 85%, però l’enverinat conflicte entre treballadors i empresa ha deixat més de la meitat dels trens previstos sense circular, i desenes de milers de viatgers es van quedar tirats a les andanes

Pendents de la reunió

Notícies relacionades

Malgrat que aquest dimarts està prevista una reunió entre els representants del Semaf i l’operadora, que podria acostar posicions sobre les reclamacions dels conductors, tot fa pensar que dilluns i dimarts de la setmana vinent, en ple pont, l’aturada serà de 24 hores, amb uns serveis mínims estipulats per la Generalitat que de moment no s’han respectat cap dels quatre dies que hi ha hagut de vaga.

L’afectació dels serveis es pot consultar aquí, tot i que durant les tres primeres jornades els usuaris de Rodalies han lamentat que no es complia el programat per l’operadora, que al seu torn culpa els maquinistes de no haver-se presentat als seus llocs de treball tal com marcaven les seves cartes de serveis mínims.