Transport

¿Com saber si el meu tren està afectat per la vaga de Renfe?

Hi ha moltes maneres d’informar-se, però l’incompliment dels serveis mínims no permet tenir cap certesa

¿Com saber si el meu tren està afectat per la vaga de Renfe?

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dilluns es manté la vaga de maquinistes a nivell estatal que a Catalunya va ser especialment sagnant la setmana passada. Les aturades segueixen convocades per als dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre, aquests últims, en ple pont del Pilar. En el cas de Rodalies, els serveis mínims establerts pel Departament de Treball són del 85%, però l’enverinat conflicte entre treballadors i empresa va deixar més de la meitat dels trens previstos sense circular, i desenes de milers de viatgers es van quedar tirats a les andanes. ¿Però com saber si el nostre tren està afectat? Molt fàcil: tots ho estan...

Notícies relacionades

Tots ho estan perquè la mobilització afecta tots els recorreguts de totes les línies, però en un món ideal en el qual es compleixen aquests serveis mínims, tot es reduiria a una ampliació substancial dels temps d’espera, el previsible en qualsevol vaga del transport públic. Passa el mateix quan s’aturen el metro o el bus, per exemple. Però al no presentar-se els maquinistes en el lloc de treball, Renfe no pot saber quins serveis funcionaran i quins no. Així les coses, com ja va passar dijous passat i divendres, el millor és estar al corrent de les notícies i veure fins a quin punt val la pena jugar-se-la.

Pot seguir-se, per exemple, el directe que aquest diari tindrà obert durant la jornada, per comprovar si s’està acatant l’establert per Treball. Però compte, no fa pinta que hagi de ser així malgrat els expedients oberts als maquinistes que han incorregut en faltes considerades «molt greus». O es pot anar a l’estació i que els informadors i les pantalles acabin d’encertar. Tot i que la resposta sol ser una mica similar a això: «No podem garantir que el seu tren vingui». També es pot consultar la informació al telèfon 912 320 320, i en els comptes de Twitter @InfoRenfe, @CercaniasMadrid, @CercaniasVLC i @rodalies. Una altra de les frases més repetides pel personal de Renfe a les terminals és convidar els usuaris a buscar alternatives per arribar al seu destí, és a dir, que s’oblidin de Rodalies perquè el seu funcionament és totalment imprevisible.

Temes:

Renfe Trens Vagues