Repercussions d’un conflicte laboral

Renfe ha tornat l’import de gairebé 10.000 bitllets a Catalunya per la vaga de maquinistes

A1-127389240.jpg

A1-127389240.jpg / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
ACN

Renfe ha fet la devolució de l’import d’un total de 9.694 bitllets a Catalunya en les quatre primeres jornades de la vaga convocades pel sindicat de maquinistes Semaf, que va provocar multitud de cancel·lacions i el caos en el servei de Rodalies. Les devolucions s’han efectuat des del 30 de setembre i fins al 5 d’octubre a les estacions i a través de la web rodaliesdecatalunya.cat. Al conjunt de l’Estat, Renfe ha tornat un total de 69.451 bitllets –incloent-n’hi els 9.694 de Catalunya–.

Als viatgers afectats pels trens suprimits per la vaga, Renfe els ofereix, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat a l’adquirit, però si el viatger no vol fer aquest viatge, pot anul·lar o canviar el bitllet per a una altra data.

Notícies relacionades

En un comunicat, l’empresa ha demanat disculpes als viatgers i ha tornat a acusar els maquinistes de l’«incompliment injustificat» dels serveis mínims de la vaga de maquinistes. En els quatre dies de vaga realitzats fins ara, s’han hagut d’anul·lar 1.700 trens.

Renfe ha recordat que les aturades parcials es mantenen per als dies 7, 8, 11 i 12 d’octubre.