Oci nocturn

Les discoteques catalanes preparen l’obertura i es dispara la demanda d’entrades

  • Els locals que ja obren ara les seves zones exteriors, com els del Front Marítim, habilitaran la mitjanit de dijous també l’interior

  • El TSJC es pronunciarà, previsiblement aquest dijous al matí, sobre l’obligatorietat d’exigir el passaport Covid

A1-127614745.jpg

A1-127614745.jpg / Manu Mitru (EPC)

2
Es llegeix en minuts

A partir de la mitjanit de dijous a divendres Catalunya torna a obrir l’oci nocturn amb un 70% de l’aforament, mascareta obligatòria i a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avali l’obligatorietat del passaport Covid. La previsió és que els locals que ja es mantenien oberts, com els del Front Marítim, obrin aquesta mitjanit de dijous mentre que la majoria de locals, ho facin ja divendres. La resta d’establiments, entre els quals es troben les sales Razzmatazz i Luz de Gas, ho faran la setmana que ve, després del pont del Pilar. 

A Barcelona hi ha més de 70 locals amb llicència de discoteca que fa més d’un any i mig que estan tancats a causa de la pandèmia. Fa mesos que el sector de l’oci nocturn protesta per reclamar per una reobertura segura i ara la patronal Fecalon i el Gremi de Discoteques celebren reprendre l’activitat després d’un any negre.

 «Les expectatives són molt bones, hi ha molts locals que encara no han posat les entrades a la venda però els que sí que les han posat a la venda ja les estan esgotant» assegura Ramon Mas, el president del Gremi de Discoteques de Barcelona. La demanda d’entrades s’ha disparat i ja freguen el ‘sold out’ a dos dies de l’obertura.

Els propietaris dels locals d’oci nocturn es troben a l’espera de la resolució del TSJC sobre l’obligatorietat, imposada per la Generalitat, de presentar el passaport Covid per accedir a les sales. L’objectiu del Procicat és que aquesta mesura sigui obligatòria com ja passa a Galícia.

Fede Sardà propietari de la sala Luz de Gas va assegurar ahir en una entrevista a RAC1 que «El passaport Covid és una mesura important, ja que permet que l’oci nocturn sigui un espai més segur». Sardà va afirmar que espera que la mesura es faci efectiva i així poder reobrir amb la normalitat més gran possible.

Resolució judicial

La secció 3 de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC resoldrà, previsiblement aquest dijous, abans de les 10.00 hores, si la proposta de reclamar el passaport Covid prospera. El Govern és conscient que la petició del certificat «pot vulnerar drets fonamentals», va assegurar dimarts la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, que confia que el tribunal no s’hi oposi.

Notícies relacionades

El decret del Govern preveu que l’oci nocturn pugui obrir fins a les 5 hores entre setmana i fins a les 6 hores el cap de setmana i les vigílies de dies festius, i els bars musicals fins a les 2.30 entre setmana i fins a les 3 hores el cap de setmana. 

Si el TSJC dona llum verda a la petició, els usuaris podran entrar als establiments d’oci nocturn en interiors amb el certificat disponible al portal La Meva Salut per als qui compten amb la pauta de vacunació completa, i que hauran d’acompanyar del document d’identitat. En cas de no tenir-la, també podran accedir presentant una prova PCR realitzada en un centre homologat no més de 72 hores abans o un test d’antígens fet en les últimes 48 hores.