Polèmica masclista

L’escola d’Alacant que aparta les alumnes per portar la faldilla molt curta aixeca el càstig

La direcció del centre assenyala que era una mesura puntual i que la va treure quan va rebre la trucada d’Inspecció

L’escola d’Alacant que aparta les alumnes per portar la faldilla molt curta aixeca el càstig

INFORMACIÓN

1
Es llegeix en minuts
Pino Alberola

L’escola CEU Jesús María d’Alacant ha aixecat el càstig que s’imposava a les alumnes que portaven la faldilla massa curta i que consistia a apartar-les en una aula on no rebien classe. Així ho han confirmat des de la direcció del centre, que afirmen que es tractava d’un càstig «puntual».

Notícies relacionades

La mesura ha generat una gran polèmica, sobretot pel fet de privar les menors de rebre classe, i ha obligat la Inspecció educativa a intervenir en l’assumpte. Els inspectors van trucar a l’escola dimecres al matí i van mostrar el rebuig frontal d’aquesta mesura. Des de la direcció del centre afirmen que quan es va rebre la trucada, a mig matí, el càstig es va suspendre.

L’escola té un manual de normes de comportament i convivència, en què s’especifica que la faldilla ha d’anar a l’altura del genoll. El mateix centre considera que aquest tipus de conductes contràries a les normes de convivència del centre educatiu són faltes lleus. El règim sancionador diu que aquestes faltes suposen apartar-les a l’aula de convivència. No obstant, els pares també es queixen que les normes per al cas dels nois són més laxes. «Només se’ls exigeix que portin un cinturó perquè no es vegi la goma dels calçotets», assenyala un dels pares.