Alvalle retira tres lots de gaspatxo gurmet per òxid d’etilè

Alvalle retira tres lots de gaspatxo gurmet per òxid d’etilè
1
Es llegeix en minuts

El fabricant Alvalle, pertanyent al grup Pepsico, ha retirat tres lots dels seus gaspatxos per haver detectat «nivells d’òxid d’etilè per sobre dels valors establerts per la legislació, en dues de les espècies que utilitzem com a ingredient». En concret, estan afectats els lots L1236 i L1244 de Gaspatxo Gurmet i el L5243 del seu Gaspatxo amb remolatxa, amb data caducitat del novembre del 2021, anuncia Facua.

En un comunicat difós a la web de l’empresa, Alvalle informa que «afecta la caiena present en el Gaspatxo Gurmet i al pebre blanc inclòs en el Gaspatxo amb Remolatxa».

Aquests productes se sumen a d’altres com les càpsules i barretes de Decathlon, la retirada dels quals es va anunciar a l’agost, a la llista de gelats que va fer pública Mars a la seva web al juliol, les desenes de varietats de Nestlé i les 29 varietats de gelats marca Carrefour.

L’Aesan continua sense publicar les llistes

FACUA critica que feia mesos que l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) del Ministeri de Consum no actualitzava la llista de productes afectats en la seva pàgina web, on només apareixia un enllaç a la web de Mars amb la seva relació de productes objecte de retirada per presència d’òxid d’etilè i un altre a la de Nestlé, en la qual ni tan sols es facilita la llista de gelats contaminats, sinó un cercador per introduir nombres de lots i conèixer si estarien afectats. «Ara, l’Aesan sí que ha inclòs l’alerta d’Alvalle en el seu apartat dedicat a l’òxid d’etilè. Les càpsules i barretes venudes per Decathlon, no obstant, no apareixen a la xarxa d’alertes», denuncien.

Notícies relacionades

L’associació aconsella als usuaris que tinguin un dels productes afectats a les seves llars que s’abstinguin de consumir-lo i procedeixin a tornar-lo als establiments perquè els reemborsin els diners.

L’òxid d’etilè és, com ha indicat l’Aesan, una «substància activa en productes fitosanitaris no està aprovat a la UE ni, per tant, a Espanya. Es tracta d’una substància classificada com a mutagènica, carcinogènica i tòxica per a la reproducció».

Temes:

Alimentació