EN FORMAT VIRTUAL

La Xina destaca els seus «èxits històrics» i elogia la seva relació amb Espanya

L’ambaixada de la República Popular commemora amb una celebració virtual la festa nacional del país

La Xina destaca els seus «èxits històrics» i elogia la seva relació amb Espanya
1
Es llegeix en minuts

L’ambaixada de la República Popular de la Xina a Espanya ha commemorat aquest dimarts la seva festa nacional, que se celebra l’1 d’octubre, amb una celebració virtual en què l’ambaixador Wu Haitao ha posat en relleu els «èxits històrics» a què ha arribat el seu país en aquest període, entre els quals, «la construcció integral d’una societat modestament acomodada, l’erradicació de la pobresa absoluta, i la contribució de més del 70% al balanç global de la reducció de pobresa».

Wu Haitao ha remarcat també que la Xina «s’ha consolidat com a segona economia mundial, a més de ser el país amb més volum de comerç de béns i el principal receptor d’inversions estrangeres». Com a exemple del seu impuls econòmic global, va indicar que la seva iniciativa estratègica de la Franja i la Ruta, més coneguda com a Nova Ruta de la Seda, ha aconseguit incorporar ja 141 països i 32 organitzacions internacionals i s’ha situat com la plataforma més gran per a la cooperació global.

‘Thank you for watching’

Notícies relacionades

En aquesta celebració de la festa nacional xinesa va participar la secretària d’Estat d’Afers Exteriors, Ángeles Moreno, que va destacar «les excel·lents relacions» entre Xina i Espanya, que «s’han mostrat robustes malgrat la pandèmia». «Espanya –va indicar Ángeles Moreno– considera la Xina un soci comercial de primer ordre» i va apuntar que les empreses espanyoles «punteres en sectors clau, com infraestructures, energies renovables o agroindústria», ofereixen «un gran potencial per a les noves necessitats de l’economia xinesa».

Segons va dir l’ambaixador Wu Haitao, la Xina concedeix «gran importància» a la relació amb Espanya pel paper que té en l’àmbit europeu i internacional, i advoca per «explorar la cooperació pràctica» en sectors com el de les energies renovables, els ports, la logística i les ciutats intel·ligents, a més de «potenciar la cooperació tripartida amb l’Amèrica Llatina i l’Àfrica». 

Temes:

Xina