Clínic San Carlos de Madrid

Un hospital públic de Madrid es nega a practicar un avortament terapèutic a una dona

El fetus era inviable i hi havia risc vital

Ayuso recolza aquesta objecció de consciència

Un hospital públic de Madrid es nega a practicar un avortament terapèutic a una dona

GOOGLE STREET VIEW

1
Es llegeix en minuts

L’Hospital Clínic San Carlos, un centre públic de la Comunitat de Madrid, es va negar a practicar un avortament a una dona tot i que el pronòstic fetal era infaust. Tots els ginecòlegs del centre són objectors de consciència des del 2009 i es van negar a practicar-lo esgrimint que era una interrupció voluntària de l’embaràs, per la qual cosa Marta Vigara, geriatre al mateix centre, va haver d’acudir pel seu compte a un altre hospital.

L’embaràs estava en la setmana 17 i, tot i que el fetus era pràcticament inviable i la seva vida corria risc, se la va derivar a una clínica concertada perquè «hi havia batec fetal». Davant la denúncia de Marta Vigara, la dona afectada, l’Hospital Clínic San Carlos ha justificat en l’objecció de consciència la negativa dels ginecòlegs a practicar aquesta intervenció, per la qual cosa es va derivar la pacient a una clínica autoritzada per portar a terme la interrupció del seu embaràs.

Escolta «Marta Vigara, metge obligada a avortar en un hospital privat de Madrid» a Play SERLa llei de l’avortament del 2010 permet l’objecció de consciència però individual i no col·lectiva com s’ha produït en aquest cas. La llei 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs recull que els professionals sanitaris «directament implicats» en una IVE tenen dret a l’objecció de consciència «sense que l’accés i la qualitat assistencial de la prestació puguin resultar menyscabades».

Ayuso recolza l’hospital

Notícies relacionades

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va recolzar aquesta actuació perquè no pot «obligar» un metge a actuar contra la seva consciència quan «salven vides i no el contrari».

«Ho respecto tot, però no obligaré un metge a anar en contra de la seva consciència. Potser vostè sí. Jo tinc la consciència molt tranquil·la», va dir a l’Assemblea.