L’ex de Juana Rivas demanda Irene Montero i Errejón per injúries

  • Arcuri els reclama danys i perjudicis i els reclama que es retractin de les seves acusacions

2
Es llegeix en minuts

Franceso Arcuri, exparella de Juana Rivas, ha demandat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i el diputat de Més País Íñigo Errejón, als quals reclama 80.000 i 60.000 euros, respectivament, per suposats danys i perjudicis que li haurien causat a ell i als seus fills declaracions «injurioses o calumnioses». Segons recullen els escrits presentats als Jutjats de Madrid, als quals ha tingut accés Efe aquest dimarts, el pare dels dos fills menors de Juana Rivas requereix tant a Montero com a Errejón que es retractin de les seves declaracions en sengles actes de conciliació com a pas previ a la interposició de querelles.

Respecte a Irene Montero, Arcuri es refereix a una sèrie de manifestacions públiques en un acte d’Unides Podem el juny passat a Saragossa en les quals la ministra va relacionar segons el seu parer la suposada mort dels dos menors de Tenerife en mans del seu pare amb el cas de Juana Rivas, veïna de Maracena (Granada) condemnada en ferm a dos anys i mig de presó per estar en parador desconegut amb els seus dos fills menors. A aquestes declaracions s’hi van sumar una publicació en el seu perfil de Twitter i una entrevista en un programa de Televisió Espanyola on va tornar, pel que sembla, a relacionar el cas de Tenerife amb el de Juana Rivas.

Quant a Errejón, es refereix a una roda de premsa en la qual, després de donar suport a l’indult sol·licitat per Rivas al Govern, es va referir a Arcuri com un maltractador i va dir que Juana havia sigut condemnada per protegir els seus fills de «possible violència vicaria» i que «un pare maltractador no pot ser un bon pare».

Arcuri recull en els seus escrits que, tret de l’episodi ocasional de maltractaments ocorregut el 2009, no se n’ha acreditat cap altre de posterior, ni en el més gran dels fills s’han detectat desajustos psicològics relacionats amb maltractaments contra ell o per haver-los presenciat cap a la persona de la mare. Indica així mateix que la suposada intenció de salvaguardar la integritat física i psicològica dels seus fills argumentada per Juana Rivas ha sigut expressament declarada no provada».

Tant en el cas de Montero com d’Errejón, el demandant recorda a més que cap d’ells el coneixen personalment i que no han «llegit o estudiat» el contingut «de les gairebé tres desenes de procediments judicials que s’han tramitat respecte de Rivas i Arcuri tant a Espanya com a Itàlia».

Notícies relacionades

Per això, en els escrits presentats per la procuradora de Madrid Nieves Segura i A-abogados sol·licita la celebració d’acte de conciliació prèvia a la imposició de querella per suposats delictes d’injúries i calúmnies.

En el cas de la demanda contra Íñigo Errejón, el Jutjat de Primera Instància 64 de Madrid ja ha fixat el referit acte de conciliació per al pròxim 8 d’octubre a les 11.50 hores, segons recull la resolució judicial a què ha tingut accés EFE.