FEINA PÚBLICA

¿És un bon moment per preparar oposicions de Bombers?

Després de dos anys d’espera s’han publicat 250 places per poder accedir al cos

La nova convocatòria porta novetats a les proves, que es faran íntegrament en català

Enguany s’han convocat 250 places per al cos de Bombers de la Generalitat

Enguany s’han convocat 250 places per al cos de Bombers de la Generalitat / Archivo

3
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha donat llum verda a la nova i esperadíssima convocatòria de Bombers de Catalunya. Després de més de dos anys d’espera, s’han publicat 250 places del cos de Bombers de la Generalitat. Una bona notícia que ve carregada de novetats i que animen el col·lectiu d’opositors a esprémer al màxim els mesos previs a l’examen oficial.

Es tracta d’un moment extraordinari per a l’ocupació pública. Com ha manifestat el cos de bombers català, pròximament es publicarà una nova convocatòria. En concret, l’any 2022, es treuran 250 places més per sumar un total de 1.000 bombers nous i així complir l’últim acord laboral del cos.

El millor moment per fer oposicions a Bomber

El millor moment per fer oposicions a BomberLa nova convocatòria ha generat un repunt en la demanda en les acadèmies d’oposicions. «Hem registrat un augment de persones interessades a preparar les pròximes convocatòries», apunta Romina Mendez, experta en la preparació d’oposicions de l’acadèmia MasterD.

Aquest és el cas d’Albert Martí, esportista d’alta competició que rema per la selecció espanyola i que des de fa un any es prepara per «complir el somni» de ser bomber de Catalunya. A més de perseguir la medalla olímpica en piragüisme, compagina els seus entrenaments gràcies a la preparació de les oposicions ‘online’. «Hi ha molt bones oportunitats per treure la feina que sempre he volgut. No puc deixar escapar aquesta oportunitat», explica Martí.

Com l’Albert, són moltes les persones que aposten per arribar a l’estabilitat laboral amb un lloc fix i ben remunerat, com és el cas de bomber català. I és que el 2021 i el 2022 són dos anys extraordinaris per fer oposicions. «Mai abans s’havien ofert tantes places amb un pla tan sòlid de futur, estabilitzant places temporals i sumant places per reforçar les plantilles», expliquen des de l’acadèmia líder en oposicions MasterD.

Novetats Bombers Generalitat de Catalunya

Novetats Bombers Generalitat de CatalunyaLa nova convocatòria, a més de les 250 places, porta canvis importants que afectaran en les pròximes proves. El més destacat és que totes les proves es plantejaran en català. Com a punt clau, hem de destacar que totes les proves es plantejaran en català. A més, tindrem una nova prova d’oficis i l’ordre de les proves canviarà. El temari també tindrà lleugers canvis, ja que se n’han afegit dos de nous i se n’han ampliat alguns ja existents. La coneguda prova de conducció de convocatòries anteriors passarà a ser una part dins de la prova d’oficis. Per tant, les proves seran:

Primera prova: coneixements i test de personalitat.

Segona prova: proves físiques.

Tercera prova: prova d’oficis. Consistirà a fer un circuit de 4 tasques.

Quarta prova: avaluació psicològica.

Cinquena prova: proves mèdiques.

Sisena prova: coneixements de llengua catalana i castellana.

En cas d’empat final, es tindrà en compte el sexe dels aspirants. D’aquesta manera, tindrien avantatge les dones, al ser el sexe menys representat al cos. Una acció més que se suma a la campanya que ha engegat la Generalitat per fomentar la inscripció de dones al Cos.

Millor Acadèmia de Bombers Catalunya

Millor Acadèmia de Bombers CatalunyaAconseguir una plaça al cos de bombers és un procés exigent. Per marcar la diferència i assolir la dècima que determinarà la plaça, és fonamental comptar amb una preparació experta. Des de l’acadèmia d’oposicions MasterD, amb prop de 30 d’experiència, preparen el 100% de les proves de les oposicions. Gràcies al seu sistema de formació oberta, combina el millor de la formació a distància amb la presencial, oferint una preparació integral i exigent per arribar als millors resultats.

Els alumnes podran preparar les oposicions des de casa a través d’un modern campus ‘online’ amb classes en directe, videoclasses 24 hores i tallers específics que se celebren en els dies previs a l’examen. A més, es farà un servei d’entrenament personal i nutricional perquè l’alumne pugui superar les proves físiques. D’aquesta manera, la formació s’adapta als ritmes i temps de cada aspirant.

Amb ganes, nervis i molta il·lusió, els futurs bombers de Catalunya es preparen per lluitar per un objectiu comú. «Sé que hi ha persones que fa anys que van darrere de la plaça. Tots passarem per les mateixes proves i donaré el 100% de mi amb l’objectiu d’arribar tan lluny com sigui possible i, per què no, ¡fins al final!», explica Albert Martí mentre aprofita el descans dels seus entrenaments per continuar avançant en la preparació de les seves oposicions.