Activitat sísmica

Les imatges que mostren com la lava del volcà de La Palma engoleix les cases

  • Colades de magma descendeixen pendent a baix i destrueixen al seu pas vivendes i carreteres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La històrica erupció volcànica al sud-oest de La Palma continua expulsant lava, amb el risc que arribi a les localitats pròximes. De fet, la colada de magma ha començat a descendir pendent a baix i ha arribat a les cases més altes de les poblacions pròximes.

En un vídeo publicat a les xarxes socials es pot apreciar com la lava que està expulsant l’activitat volcànica per diferents vies fa caure en el seu descens pendent a baix una vivenda.

A causa del risc per a la població, unes 2.000 persones han sigut evacuades a l’illa canària, 500 d’elles turistes. Unes hores abans, havien començat el desallotjament dels veïns amb problemes de mobilitat als municipis, cinc en total, situats a les àrees de més proximitat a l’àrea volcànica.

Notícies relacionades

El volcà té set boques, i de dues n’està brollant lava abundant en direcció als nuclis poblats d’Alcalá i Paraíso, que ja han sigut desallotjats, segons van informar les autoritats locals.

En aquesta última població, l’incendi provocat per l’emanació de lava ja ha afectat algunes vivendes, per la qual cosa 350 veïns han sigut desallotjats.