19 de setembre

Cursa de la Mercè 2021: horari, recorregut i afectacions en el trànsit i transport públic

  • Aquesta edició de la carrera comptarà amb una modalitat virtual i dos recorreguts presencials de 10 quilòmetres i 2 quilòmetres

Cursa de la Mercè 2021: horari, recorregut i afectacions en el trànsit i transport públic

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge arriba la tradicional Cursa de la Mercè 2021, que, com l’any anterior, estarà adaptada a les mesures imposades per la Covid-19. La prova tindrà una modalitat virtual i dos circuits presencials que compten amb un recorregut de 10 quilòmetres i de 2 quilòmetres. La recaptació de la 43a Cursa de la Mercè anirà destinada íntegrament a La Marató de TV-3, que aquest any va sobre la salut mental.

Horari i recorregut

Aquest any, en la carrera presencial de 10 quilòmetres, en la qual els participants passaran pels punts més emblemàtics de la ciutat, es faran tres sortides de 2.000 corredors i, per tant, hi haurà tres hores de sortida en funció de la sèrie de cada corredor. La primera és a les 8.30 hores, la segona a les 8.37 hores i l’última, a les 8.45 hores. El recorregut serà el mateix per a tots els participants, que hauran d’acudir a l’hora que els correspongui a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per començar el trajecte que continuarà per la plaça d’Espanya, l’avinguda del Paral·lel, el carrer de Calàbria, la Gran Via, la plaça de Tetuan, el passeig de Sant Joan, el passeig de Lluís Companys, el carrer de Buenaventura Muñoz, el carrer de Nàpols, el passeig de Pujades, el passeig de Lluís Companys, la ronda de Sant Pere, la plaça de Catalunya, la ronda de la Universitat, la plaça Universitat, la ronda de Sant Antoni, Sepúlveda, Viladomat i, de nou, l’avinguda del Paral·lel, la plaça d’Espanya i l’avinguda de Maria Cristina, on arribaran a la meta.

També hi haurà una ‘cursa’ adaptada de 2 quilòmetres de distància per a totes les persones que presentin qualsevol tipus de diversitat o discapacitat, o que no tinguin la condició física per acudir a la prova de 10 quilòmetres. En aquesta, els participants hauran d’acudir a les 9.00 hores a la cantonada dels carrers Sepúlveda i Comte Borell i continuaran pel carrer de Viladomat, l’avinguda del Paral·lel, la plaça d’Espanya i finalment l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on finalitzarà el recorregut.

Així mateix, hi haurà una carrera virtual solidària en la qual els participants tindran lliure elecció d’escollir l’horari, el seu propi recorregut i la distància a recórrer, 10 quilòmetres o 5 quilòmetres.

Afectació del trànsit

Durant la cursa es tancarà el trànsit de tots els carrers esmentats anteriorment. Així mateix, aquest dissabte a les 15 hores també es tancarà el trànsit a l’avinguda Reina Maria Cristina. De la mateixa manera, aquest diumenge el trànsit es tancarà a l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia fins al carrer de Mèxic i l’avinguda Rius i Taulet fins al carrer de la Guàrdia Urbana a les 6.00 hores.

Notícies relacionades

Per a més informació sobre les afectacions del trànsit consulteu l’enllaç.

Transport públic

La tradicional cursa afectarà 33 línies d’autobús del Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i les del Barcelona Bus Turístic. L’empresa de transport públic estima que l’horari d’afectació serà de les 6.00 hores a les 15.00 hores, aproximadament.

Temes:

La Mercè