Baròmetre d’opinió
Quatre de cada deu nens assenyalen la Covid com la seva primera preocupació, segons l’Unicef
La crisi econòmica puja del setè al segon lloc i el medi ambient descendeix a la vuitena preocupació, segons el II Baròmetre de la Infància i l’Adolescència

La pandèmia és la primera preocupació del 40,3% dels nens, nenes i adolescents a Espanya i el 57,6% considera, a més, que la Covid és també la principal preocupació de la societat en general, segons revela el II Baròmetre d’Opinió de la Infància i Adolescència realitzat per l’Unicef Espanya en col·laboració amb la Universitat de Sevilla.
A més, la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona màxima preocupació per als enquestats –davant el setè ja que ocupava l’economia al baròmetre del 2019–, segons l’informe, que ha sigut presentat aquest dijous.
«Els nens, nenes i adolescents no són aliens a aquesta crisi sanitària mundial i això es reflecteix en les seves opinions i preocupacions», ha explicat la responsable de Polítiques Locals d’Infància de l’Unicef Espanya, Lucía Losoviz.
El medi ambient, vuitena posició
De l’estudi també es desprèn que l’augment de la preocupació per l’economia o la política, ha relegat la preocupació pel medi ambient a la vuitena posició, davant el segon lloc que ocupava fa dos anys.
Així mateix, els autors de l’estudi destaquen que ha canviat la perspectiva d’altres qüestions com l’educació. Així, mentre el 2019 les respostes indicaven una preocupació pel rendiment escolar, ara s’ha transformat en una inquietud pel sistema educatiu en el seu conjunt.
Tant des de l’Unicef com des de la Universitat de Sevilla han demanat que el Baròmetre es consolidi com una eina que contribueixi a impulsar polítiques per continuar protegint la infància.
Descendeix la satisfacció vital
Notícies relacionadesEls resultats mostren així mateix un nivell mitjà-alt de satisfacció vital, però la puntuació descendeix del 7,6 (sobre 10) de 2019, a un 7 en aquesta edició. També el benestar emocional ha descendit lleugerament (de 3,70 a 3,47, en una escala de l’1 al 5), una cosa que podria deure’s als indicadors relacionats amb el temps lliure, el benestar purament físic i la diversió amb els seus amics, segons indiquen els autors de l’estudi.
Quant al benestar psicològic, el nombre de nens i nenes que van manifestar sentir-se sols ha augmentat en 8 punts percentuals (se situa en el 39,4%, davant el 31% de l’anterior edició) i els que senten bastant, molta o moltíssima tristesa s’han incrementat en 10 punts (del 50,8% el 2019 al 61% el 2021).
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Infraestructures Renfe prepara 9.000 trajectes en bus per al tall de Rodalies entre El Prat i Vilanova de l'1 al 4 de maig
- Educació a Catalunya Més del 40% d’aspirants a estudiar Magisteri a Catalunya no aproven les proves d’accés
- Crisi elèctrica Illa compareixerà el dimarts al Parlament per donar detalls sobre l'apagada
- MOBILITAT Controls a les carreteres gironines pel pont de l’1 de maig
- ENERGIA La presidenta de Red Eléctrica apunta a les elèctriques per l’apagada i descarta dimitir perquè a la seva xarxa «res va fallar»