Nou servei

La Vall d’Hebron engega una àrea de rehabilitació per a nens i adolescents

  • La Caixa i la Fundació Ricky Rubio financen la iniciativa, que podrà arribar a atendre 750 pacients a l’any

Acuerdo entre las Fundaciones de La Caixa y el jugador de baloncesto Ricky Rubio

Acuerdo entre las Fundaciones de La Caixa y el jugador de baloncesto Ricky Rubio / Miquel Gonzalez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació La Caixa i The Ricky Rubio Foundation han firmat un acord de col·laboració per portar a terme la primera fase de construcció d’una nova àrea terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. L’espai permetrà oferir un tractament més específic centrat exclusivament en els pacients pediàtrics i adolescents tant hospitalitzats com ambulatoris, i permetrà incrementar fins a 750 el nombre de pacients que reben aquest tipus de rehabilitació a l’any, un 37% més que en l’actualitat.

En l’actualitat, la Vall d’Hebron no disposa de gimnàs de rehabilitació propi per a pacients pediàtrics i adolescents, per la qual cosa l’espai facilitarà la concentració de l’activitat i els recursos en un lloc adequat a cada tipus de pacient, així com la possibilitat de proporcionar-los més i millor monitoratge. Al compartir espai de rehabilitació, també es fomentarà més interacció social entre nens i adolescents, a més, s’evitaran desplaçaments i es podran iniciar nous programes.

Espai interactiu

L’espai, en què treballaran metges rehabilitadors, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i TCAI (tècnics i tècniques en cures auxiliars d’infermeria), estarà equipat amb bicicletes el·líptiques, espatlleres, pesos, lliteres hidràuliques, infrarojos i matalassos, entre altres elements.

A més, el disseny del gimnàs serà interactiu, amb materials gràfics també cobraran un protagonisme especial, ja que inclouran vídeos i minicàpsules de referents del sector que oferiran consells i recomanacions per reforçar la importància de fer d’exercici i portar una vida saludable.

Notícies relacionades

«És un espai necessari, essencial per als nens que s’han de recuperar de qualsevol tipus de tractament. En l’àmbit de la lluita que tots deslliurem contra les situacions més greus de la medicina infantil i adolescent, la posada en marxa d’aquest gimnàs, amb els últims avenços i tecnologies, encaixa perfectament amb el tipus d’accions que ens agrada desenvolupar», ha afirmat el president de The Ricky Rubio Foundation, Esteve Rubio.

D’altra banda, el subdirector general de la Fundació La Caixa –que contribuirà amb 200.000 euros–, Marc Simon, ha destacat la importància del projecte per «millorar la qualitat de vida dels pacients pediàtrics i adolescents i, en definitiva, humanitzar l’entorn hospitalari». L’objectiu de l’hospital és continuar sumant col·laboracions fins a també poder completar la segona fase del projecte, la d’equipament d’aquest nou espai.