Tornada a les aules

Mesures i protocol davant la Covid per al curs escolar 2021-2022 a Catalunya

  • Mascaretes obligatòries, tret de quan els alumnes estiguin amb els seus grups bombolla, i distàncies de seguretat d’1,2 metres són les mesures adoptades aquest curs a les escoles catalanes

Mesures i protocol davant la Covid per al curs escolar 2021-2022 a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La irrupció de la variant delta del coronavirus, molt més contagiosa, i la vacunació dels estudiants més grans de 12 anys, marcaran les mesures a adoptar aquest nou curs escolar 2021-2022, que comença el 13 de setembre. Aquestes restriccions, tanmateix, podrien anar flexibilitzant-se al llarg del curs.

D’entrada, les claus de la tornada a les aules en el que serà ja el tercer curs escolar afectat per la pandèmia del coronavirus són les següents:

Màxima presencialitat i mascareta


La mascareta continuarà sent obligatòria per a tot l’alumnat a partir dels 6 anys, malgrat que el Govern s’havia plantejat inicialment relaxar aquesta mesura.


Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, però amb mascareta.

Abans d’entrar

L’accés a l’escola o a l’institut continuarà fent-se de manera gradual, però, a diferència de l’any passat, aquest curs ja no es prendrà la temperatura als alumnes quan arribin a l’escola.

A l’aula

La també coneguda com a variant índia, més contagiosa, no permet, almenys de moment, retirar la mascareta, cosa que es podria replantejar els pròxims mesos en funció de la immunitat aconseguida amb la vacunació, el context epidemiològic i la normativa vigent.

- Malgrat això, l’alumnat sí que podrà compartir material escolar aquest any

- Es mantindran les distàncies d’almenys 1,2 metres a l’aula.

- Es ventilaran les aules, amb ventilació natural com a opció preferent (obrint portes i finestres).

Menjador escolar i extraescolars

Les autoritats educatives i sanitàries han demanat a les escoles que assignin places fixes als menjadors durant tot el curs.

Les activitats extraescolars podran desenvolupar-se amb normalitat aquest curs

El ritme de la vacunació

Davant l’avenç de la vacunació entre els estudiants de secundària, més grans de 12 anys, s’ha estudiat flexibilitzar les quarantenes a secundària, de manera que els estudiants que ja estiguin immunitzats no hauran de quedar-se 10 dies a casa com passava el curs passat.