Comissió de Salut Pública

Sanitat planteja que els alumnes vacunats no facin quarantena

  • La Comissió de Salut Pública estudiarà si s’administra una tercera dosi de reforç als pacients immunodeprimits

Sanitat planteja que els alumnes vacunats no facin quarantena
1
Es llegeix en minuts
EFE

Aquest dimarts Sanitat plantejarà a les comunitats que els alumnes vacunats no facin quarantena si tenen contacte estret amb un positiu per Covid i els instarà a seguir la recomanació de la ponència de vacunes que s’administri una tercera dosi a pacients immunodeprimits.

Segons han informat a Efe fonts autonòmiques, la Comissió de Salut Pública, que es reuneix a les 16:00 hores, traslladarà a les aules el ja recollit al document del Ministeri de Sanitat ‘Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de Covid’, actualitzat el 12 d’agost, i que contempla que si una persona està vacunada i es descarta la infecció, no ha de fer quarantena.

La Comunitat de Madrid, Catalunya i Cantàbria ja havien aprovat que els alumnes amb pauta completa no s’hagin d’aïllar si tenen un contacte estret amb un positiu.

Notícies relacionades

L’altre assumpte a tractar en la Comissió és la tercera dosi de la vacuna contra la Covid per a persones amb un sistema immunològic debilitat, tal com va anunciar la setmana passada la ministra Carolina Darias a la roda de premsa posterior a l’últim Consell Interterritorial de Salut.

No sembla de moment que es vagi a administrar una tercera dosi de reforç a la població general, si bé Sanitat espera al dictamen de l’Agència Europea del Medicament (EMA) per posicionar-se al respecte.