Amb una grua reforçada

Rescaten un home de 185 quilos que no podia sortir de casa seva a Torrevella

  • Els bombers van actuar perquè el veí amb obesitat mòrbida fos traslladat a l’Hospital Universitari

barcelona/descarga (1).jpg

barcelona/descarga (1).jpg

1
Es llegeix en minuts

El trasllat d’una persona amb obesitat mòrbida va mobilitzar aquesta setmana recursos de tres parcs de Bombers del Consorci Provincial d’Alacant des de les 11 del matí, quan va arribar l’avís, fins a passades les tres de la tarda. Els serveis sanitaris van alertar el CICU que necessitaven traslladar des del carrer la Pau de Torevella, a l’altura del barri de l’Acequión, a l’Hospital Universitari un home de 59 anys i 185 quilos de pes i van advertir que no podien fer-ho amb els seus propis mitjans.

Notícies relacionades

Els efectius del parc de bombers de Torrevella primer van intentar evacuar l’home des del primer pis on resideix per l’escala, però va resultar impossible. Després van provar amb fer servir una llitera adaptada al final del braç del camió escala –en la mateixa posició que els bombers fan servir una cistella per atacar els focs des de l’exterior–. Però aquest dispositiu per rescatar persones en llitera per balcons o finestres té una limitació de pes màxim de 150 quilos. Llavors es va recórrer al camió amb escala d’Elx, que compta amb un adaptador per sostenir una llitera especial amb grua reforçada per a aquest tipus d’intervencions.

La llitera, que s’ha adquirit recentment pel Consorci Provincial de Bombers per atendre aquest tipus de serveis cada vegada més freqüents, va arribar en un vehicle furgoneta des del parc central del Consorci de Sant Vicent del Raspeig. L’home, resident en un primer pis, feia diversos dies que presentava problemes respiratoris i retenció de líquids a les cames. El servei realitzat pels bombers té la consideració d’un rescat i, per tant, és assumit per l’administració pública.

Temes:

Obesitat