Balanç de trànsit

L’estiu acaba amb 191 morts a la carretera, la xifra més baixa de la història

  • El nombre de desplaçaments, amb 90,8 milions de viatges, s’ha recuperat a nivells previs a la pandèmia

  • El d’aquest any ha sigut el millor juliol de la sèrie històrica

L’estiu acaba amb 191 morts a la carretera, la xifra més baixa de la història
1
Es llegeix en minuts

L’estiu del 2021 ha acabat amb 191 morts a les carreteres espanyoles, la xifra menys tràgica de morts des que hi ha un registre de sinistralitat i malgrat el fet que s’ha recuperat el nombre de viatges a nivells previs a la pandèmia de la Covid, amb 90,8 milions de desplaçaments al juliol i l’agost.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, acompanyat pel director general de la DGT, Pere Navarro, ha presentat aquest divendres el balanç de sinistralitat d’aquest estiu, que deixa onze morts menys respecte al 2020 i 24 menys que el 2019, l’any de referència, ja que el passat va estar marcat per la pandèmia.

Notícies relacionades

«No hem de caure en el triomfalisme: 191 morts són molts, massa», ha deixat clar Grande-Marlaska, que, no obstant, ha reconegut que l’estadística «és menys dolenta» del que s’esperava.

Durant el juliol es van registrar 95 accidents mortals amb 99 víctimes, cosa que situa aquest mes del 2021 com el millor juliol de la sèrie històrica quant a sinistralitat. A l’agost es van produir 83 sinistres amb 92 morts, cinc més que l’any passat, si bé en cinc dies d’aquest mes cap persona va perdre la vida a les carreteres espanyoles.