Xarxes socials

Detingut l’assassí de Grindr després de més de tres anys escapat a l’Argentina

  • L’homicida va matar el febrer del 2018 a Carabanchel un home que va conèixer en l’‘app’ de cites assestant-li entre 40 i 50 punyalades

barcelona/9dfe2de0-8ed8-4809-ad0e-9dabbefd5d54_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg

barcelona/9dfe2de0-8ed8-4809-ad0e-9dabbefd5d54_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional i la Policia de l’Argentina han aconseguit detenir al país llatinoamericà al presumpte assassí de Grindr, xarxa de cites homosexual, que va matar el febrer del 2018 un home a Carabanchel assestant-li entre 40 i 50 punyalades, segons han informat Efe fonts de la investigació.

El cadàver de Najuzatih Zahell Dias, de 35 anys, va ser trobat el 24 de febrer a casa seva, situada al número 2 del carrer Alejandro Sánchez a Carabanchel.

Un amic, preocupat per l’estat de Najuzatih, va ser el que va acudir al seu domicili i es va trobar l’home mort al llit. Va ser assassinat després d’haver mantingut relacions sexuals.

El seu cos tenia entre 40 i 50 punyalades, tot i que la mortal estava situada a l’altura del coll.

Naju, com l’anomenava el seu cercle pròxim, era natural de Puerto Rico i es dedicava a la informàtica. A la seva arribada a Espanya s’havia canviat el nom.

Els agents van analitzar l’entorn social de la víctima, que era molt actiu a causa de l’ús de les xarxes socials.

Gràcies a la inspecció dels seus dispositius mòbils van comprovar que la nit del 22 de febrer havia quedat amb un altre home, a través de l’aplicació de Grindr.

Les càmeres de seguretat de l’edifici, que van ser revisades pels investigadors, van centrar les indagacions en un sospitós. El rostre d’aquest home figurava com a amic a les xarxes socials del mort.

El presumpte homicida era un jove argentí, de 26 anys, que era a Madrid estudiant interpretació.

No obstant, un dia després del crim es va escapar amb avió fins al Perú i d’allà es va traslladar a l’Argentina, on s’ha mantingut ocult amb una ordre de detenció internacional.

Els investigadors han analitzat els seus perfils a les xarxes socials i el dels seus familiars, gràcies al qual van aconseguir localitzar-lo en un petit poble, La Bombilla, a San Miguel de Tucumán.

Per les fotos dels seus perfils socials, els agents van comprovar que freqüentava una cafeteria d’aquesta localitat i la informació es va aportar a la Policia argentina, que va detenir ahir a la nit el presumpte assassí, Julián O.

Notícies relacionades

Els investigadors van recollir l’ADN al domicili del detingut i el van acarar amb les restes aparegudes a l’escenari del crim. El resultat va ser positiu.

Ha sigut el Grup V d’Homicidis de la Direcció de Policia de Madrid que ha portat a terme la investigació, que ha comptat amb l’impuls de la Fiscalia de la Comunitat de Madrid, que ha col·laborat en tot moment amb l’avenç de les indagacions.