Pluges torrencials a Castelló obliguen a tallar la N-340

Localitats com Benicàssim han registrat enormes aiguats aquest diumenge al matí

Pluges torrencials a Castelló obliguen a tallar la N-340

MEDITERRANEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Localitats de la província de Castelló, com Benicàssim, han registrat aquest diumenge al matí pluges torrencials que han obligat fins i tot a tallar la carretera N-340 al seu pas pel municipi esmentat. Els bombers han hagut d’efectuar nombroses sortides, ja que molts baixos i aparcaments subterranis han quedat inundats. A més, la desembocadura d’alguns barrancs ha estat a punt de desbordar-se.

Durant el matí ja s’han recollit, segons les xifres de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), 118,4 litres per metre quadrat a Benicàssim, 62,8 a Orpesa i 21,6 a Castelló. Cal recordar que la província està en alerta groga per pluges i possibilitat de calamarsa. El Consorci de Bombers de Castelló ha mobilitzat cinc dotacions, tres unitats dels bombers forestals i una unitat amb dispositiu de grans enxiquiments, així com dues unitats de comandament. Cap a les onze del migdia la pluja ha donat un respir i ha permès que la situació s’anés normalitzant.

Una bassa d’aigua

Notícies relacionades

Segons ha recollit ‘El Periódico Mediterráneo’, la carretera nacional N-340 s’ha tallat a primera hora al quilòmetre 982 a conseqüència d’una bassa d’aigua, amb acumulacions de pedres i fang. Això ha provocat importants retencions a la via, que uneix Castelló amb Benicàssim.

L’episodi de pluges i tempestes seguirà fuetejant el litoral Mediterrani en les pròximes hores. Segons els pronòstics del Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions predominaran aquest dilluns especialment a les comarques del Tarragonès, Garraf, Alt Penedès, Alt Camp i Baix Camp. Es podrien arribar a arribar als 80 litres per metre quadrat.