Rescat complicat

Mor un muntanyenc francès després de caure 50 metres a Osca i n’evacuen 11 més

  • L’home, de 66 anys, es va estimbar en un paratge situat entre els colls de Palas i Lavedán, a Sallent de Gállego

  • La resta de membres del seu grup van ser traslladats en helicòpter a Panticosa: estaven massa commocionats per fer-ho a peu

AGENTES DE LA GUARDIA CIVIL DURANTE EL TRASLADO EN CAMILLA DE UN HERIDO HASTA EL HELICOPTERO DE RESCATE.

AGENTES DE LA GUARDIA CIVIL DURANTE EL TRASLADO EN CAMILLA DE UN HERIDO HASTA EL HELICOPTERO DE RESCATE. / GUARDIA CIVIL (ZAR_DELEGACIONES)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un ciutadà francès de 66 anys ha mort després de tenir una caiguda de 50 metres en un paratge entre el coll Palas i el coll Lavedán, a Sallent de Gállego (Osca), on es trobava amb un grup organitzat els components del qual, 11 persones més de la mateixa nacionalitat, han sigut evacuats per la Guàrdia Civil per trobar-se commocionats.

Els fets van tenir lloc divendres, quan la central 062 del Centre Operatiu de Serveis (COS) de la Guàrdia Civil d’Osca va rebre un avís a les 14.00 hores informant que aquesta persona havia caigut uns 50 metres i col·lidit amb roques que l’havien provocat politraumatismes per tot el cos.

Els especialistes de l’Equip de Rescat i Intervenció en Muntanya (EREIM) de Panticosa, la Unitat Aèria d’Osca i l’infermer del 061 desplaçats al lloc van certificar lesions incompatibles amb la vida i, mitjançant un cicle de grua, van evacuar el mort i l’infermer del 061 i els van traslladar a l’heliport de Panticosa, ha informat la Guàrdia Civil d’Osca.

No podien baixar per la commoció

Notícies relacionades

El guia professional del grup organitzat va comunicar a l’equip de rescat que la resta de components estava commocionada després del succeït i que no els podia baixar caminant a un refugi, fet pel qual es va decidir evacuar aquestes 11 persones en helicòpter ja que no estaven en condicions físiques i mentals i a més eren d’avançada edat i el terreny era complicat de caminar per l’existència de roca solta.

Van ser evacuats un a un fins al lloc en el qual es trobava l’helicòpter que, en tres viatges, va traslladar il·lès tot el grup a l’heliport de Panticosa. El cos de l’home mort va ser traslladat pels serveis funeraris a l’hospital de Jaca.