En homes joves

Els Estats Units investiguen si la vacuna Moderna incrementa el risc d’inflamació cardíaca

  • Hi podria haver una incidència 2,5 vegades més gran de miocarditis en aquells que reben la vacuna Moderna en comparació amb la vacuna de Pfizer

Vacuna de Moderna en el Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Vacuna de Moderna en el Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Funcionaris de salut dels EUA estan investigant informes que apunten que la vacuna Covid-19 de Moderna Inc podria estar relacionada amb un risc més alt d’una malaltia cardíaca rara en adults més joves del que es pensava anteriorment, va informar ‘The Washington Post’ a última hora de dijous, citant persones familiaritzades amb la revisió.

L’informe va citar una font dient que era massa aviat perquè els reguladors arribessin a una conclusió i que es necessitava treball addicional abans que es fes alguna recomanació.

Al juny, els reguladors de la salut van afegir una advertència a la literatura que acompanya les vacunes d’ARNm produïdes per Moderna i Pfizer per assenyalar el rar risc d’inflamació cardíaca que s’observa principalment en homes joves. No obstant, van dir que el benefici de les injeccions per prevenir la Covid-19 continuava superant els riscos.

No obstant, van dir que el benefici de les injeccions per prevenir la Covid-19 continuava superant els riscos.

Notícies relacionades

Hi podria haver una incidència 2,5 vegades més gran de miocarditis en aquells que reben la vacuna Moderna en comparació amb la vacuna de Pfizer, va dir el ‘Post’ citant una font.

La investigació que se centra en dades canadenques suggereix que els riscos de miocarditis podrien ser especialment més grans per als homes menors de 30 anys aproximadament, segons l’informe.