Denúncia ecologista

Tractorada de protesta per una multa de 5.500 euros per matar accidentalment 25 gripaus

  • Els amfibis van morir electrocutats al tancat elèctric que un ramader de Sant Joan de les Abadeses va instal·lar arran de terra per evitar que el bestiar accedís a la carretera

Tractorada de protesta per una multa de 5.500 euros per matar accidentalment 25 gripaus

Acn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una trentena de tractors d’agricultors convocats per Unió de Pagesos (UP) han protagonitzat una marxa lenta a Ripoll per protestar per la multa de 5.500 euros imposada a un ramader per la mort accidental de 25 gripaus que es van veure atrapats a la seva finca per una tanca elèctrica que evita que les vaques accedeixin a la carretera.

Segons ha informat aquest dijous el sindicat agrari, la manifestació ha comptat amb la participació d’unes200 persones i uns 50 vehicles, i els agricultors i ramaders han exigit «respecte» pel sector i han reclamat a les administracions que les normatives s’adaptin a l’àmbit rural i que s’apliquin «amb sentit comú».

Els fets que han fet detonar la protesta van passar fa un mes a Sant Joan de les Abadeses (Girona), quan un ramader va instal·lar un tancat elèctric arran de terra per evitar que el bestiar accedís a la carretera i que va causar la mort accidental dels gripaus per electrocució.

Denúncia ecologista

Un col·lectiu ecologista ho va denunciar a les xarxes i els agents rurals van demanar al ramader que apugés el tancat, a la qual cosa es va oposar argumentant que podria posar en perill qui camina o va amb bicicleta.

Els agents el van multar llavors amb 3.000 euros emparant-se en la Llei de Patrimoni Natural i la Biodiversitat, a més de 2.500 euros més pels danys i perjudicis causats (100 euros per cada gripau mort).

Notícies relacionades

La protesta d’aquest dijous ha acabat davant la seu dels Agents Rurals de Ripoll, on s’ha llegit un manifest que denuncia també actituds incíviques que deriven en camps sembrats aixafats i envaïts per vehicles que acampen.

També s’ha criticat la «falta de regulació de la massificació als espais naturals» i s’ha remarcat que el perjudici que causa «no es tradueix en cap compensació per a l’agricultura».

Temes:

Agricultura