Lluita contra les flames

Iker Casillas, un més dels centenars de voluntaris que ajuden a Àvila

  • Ha penjat a les seves xarxes socials diverses fotografies i vídeos de l’incendi que acompanya amb missatges com aquest: «Amb duresa davant les flames, sense cap por d’ajudar i col·laborar amb la gent»

Iker Casillas, en una imagen de archivo.

Iker Casillas, en una imagen de archivo. / DDG_EXTERNAS

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’històric porter de la selecció espanyola, del Reial Madrid i del Porto, Iker Casillas, és un més dels centenars de voluntaris que s’han sumat a les tasques d’extinció de l’incendi declarat dissabte passat entre els municipis avilesos de Navalacruz –d’on procedeix la seva família i on té una casa– i Cepeda de la Mora.

Iker Casillas ha penjat a les seves xarxes socials diverses fotografies i vídeos de l’incendi que acompanya amb missatges com aquest: «Amb duresa davant les flames, sense cap por d’ajudar i col·laborar amb la gent. Enormes aquells que més sabien i que han guiat els qui no en teníem ni idea d’agafar una aixadella».

Casillas ha volgut remarcar com de «bona gent» són els «amics» de Navalacruz i ha indicat que «per aquestes coses són les que se sent un d’orgullós que ens coneguin». «Tot i que sent humils, us dic que hauríem preferit estar en segon pla i que això no hagués passat mai».

A més, en un altre moment també ensenya els treballs que realitzen fent tallafocs els voluntaris, que, com ell, s’han afegit a les tasques d’extinció de l’incendi, que continua actiu i sense control.

Notícies relacionades

El Servei de Gestió d’Emergències de Copernicus, que proporciona informació geoespacial puntual i precisa i que pertany al programa d’observació de la terra de la Unió Europea, comptabilitza en 22.723 hectàrees arrasades en l’incendi forestal amb un nivell 2 de perillositat en una escala de 0 a 3 –de menys a més intensitat– però sense perill per a la població.

Fins al moment, la Junta de Castella i Lleó ha assegurat que són almenys 12.000 hectàrees cremades i que, amb aquesta xifra, és la més extensa en els últims 40 anys a Castella i Lleó.