El segon estiu de la pandèmia

Viatges més improvisats i amb assegurança de cancel·lació

  • Leticia Gómez i Pablo Aznar vivien de les visites dels seguidors al seu blog de viatges fins a l’arribada de la pandèmia

  • La Covid no només ha cancel·lat els seus projectes, sinó que els ha obligat a canviar la manera de moure’s pel món

Pablo y Let en uno de sus viajes antes de la llegada de la pandemia.

Pablo y Let en uno de sus viajes antes de la llegada de la pandemia.

3
Es llegeix en minuts

Leticia Gómez i Pablo Aznar són una parella que va començar a viatjar i, amb la idea de fer una llista dels llocs on anaven i recomanar-los als altres, van crear ‘Aprendizaje viajero’, el seu blog de viatges. Una pàgina que a poc a poc va anar creixent i es va acabar convertint en la seva feina. «Guanyàvem més diners amb el blog que amb les nostres feines d’abans», afirma el Pablo.

Abans de la Covid viatjaven pel món, sobretot es van especialitzar en Europa i Sud-amèrica fent llargs viatges i recomanant-los en la seva pàgina web. Van estar vivint d’això fins a l’arribada de la pandèmia. «Vivim de les nostres visites», explica el Pablo. «Si la gent deixa de viatjar, nosaltres deixem d’ingressar», afegeix. Es van haver de reinventar i per mantenir la xifra de seguidors i continuar parlant dels seus viatges van obrir un canal de YouTube. Tot i que d’aquesta manera mantenien l’activitat i la temàtica del seu blog, diu que «els mesos de confinament van ser terribles».

Les conseqüències de la pandèmia

«Abans del confinament teníem bitllets per a l’Iran, Turquia i els EUA», afirma el Pablo. «El bitllet a l’Iran el vam perdre, el viatge a Turquia el vam haver de posposar i el mateix ens va passar amb el dels EUA, que ens vam veure obligats a traslladar-lo a altres dates», afirma. Ara per ara, hi ha la possibilitat que el dels Estats Units el puguin fer a finals d’any, però assegura, «amb les noves restriccions és tan complicat que encara no ho tenim gaire clar». Un altre viatge que es va veure afectat era el que tenien planejat per a l’Argentina, que van haver de cancel·lar per la mateixa raó.

A causa de la situació sanitària, la parella s’ha vist obligada a canviar tots els grans viatges que tenien planejats per diversos ‘roadtrips’ per Espanya, d’aquesta manera han anat visitant Galícia, Astúries, Cantàbria i fent una ruta per tot Castella i Lleó amb cotxe, o com ell diu «per on vèiem que ens anaven deixant».

La parella assegura que ja no pot fer els viatges entrellaçats a què tant estaven acostumats de dues setmanes al Brasil, dues més a un altre lloc i tres més a un altre durant dos mesos. Segons el Pablo, ara amb tantes restriccions els viatges han de ser més curts i més directes.

Els seus subscriptors

A l’hora de viatjar han vist que tant ells com els seus seguidors han canviat la seva manera de viatjar i es plantegen les coses de manera diferent. Assegura que la majoria d’usuaris estan reservant els viatges amb menys antelació i buscant que siguin més segurs. «Estem venent més assegurances de viatge, la gent ho vol tenir tot més tancat i no tan lliure». Assegura que la gent el que busca sobretot és que allà on vagin, tinguin opció a cancel·lació gratuïta. A principis d’estiu hi han hagut moltes cancel·lacions molt lligades a la situació actual, «quan pujaven els casos de contagis, la gent cancel·lava les seves vacances. Si després la situació millorava, tornaven a reservar». Explica que veuen que en aquests moments no s’està venent pràcticament cap viatge ni la gent busca visitar els Estats Units, en canvi, la demanda per fer viatges per Espanya està sent superior amb diferència a altres anys.

Noves maneres de viatjar

Notícies relacionades

La Rebeca, la protagonista de viajeros30.com, com a comunicadora turística ‘freelance’ i bloguera professional condicionada per les restriccions de cada moment assegura que si hi ha una cosa per destacar d’aquest estiu són les reserves d’últim moment. És l’estiu de les vacunes i de tota l’espera que això suposa, tant perquè et donin la cita com per obtenir la pauta completa i aconseguir el certificat de vacunació. Per això, assegura que s’està notant un gran percentatge de reserves turístiques amb només pocs dies d’antelació. «Els viatges que preparàvem amb molts mesos d’antelació s’han convertit en escapadeslast minute’ sempre pendents de les restriccions del moment.» 

Un altre dels canvis que ha portat aquesta època i que creu que ha vingut per quedar-se és l’augment del turisme itinerant. La demanda de compra o lloguer d’autocaravanes o furgonetes camperitzades s’està multiplicant per moments. «Aquesta recerca de llibertat, de distància social i de més contacte amb la natura està calant al nostre país». Una oportunitat assegura, per al turisme a l’interior d’Espanya.

Temes:

Viatges