El segon estiu de la pandèmia

«Després de la Covid, els viatgers fugiran més de les massificacions»

  • Després de vuit anys recorrent el món, Lucía i Rubén han fet dels viatges el seu mode de vida

«Després de la Covid, els viatgers fugiran més de les massificacions»
3
Es llegeix en minuts

Fa vuit anys que Lucía i Rubén viatgen per tot el món. L’any 2013 ho van vendre tot. Tots dos treballen en el sector de la publicitat i van comprovar que existien diferents opcions per adaptar la seva feina als viatges. Van veure que no depenien d’un lloc físic i van decidir fer la volta al món. Van comprar un bitllet de només anada a Pequín i durant aquest viatge van gravar el seu documental ‘Around Them’, en el qual van entrevistar 15 dones de 15 països.

Com ells diuen, «d’alguna manera som presoners de la nostra ànsia de llibertat constant i això no sabem si és bo o dolent». En el seu estil de vida com a viatgers hi va haver un punt d’inflexió quan ella es va quedar embarassada i van sumar el seu fill, ara de quatre anys, als seus viatges. En aquella època treballaven per a l’aerolínia Iberia i van generar continguts fent fotografies de diferents llocs del món, així van convertir els seus viatges en una feina. Alhora, mentre viatjaven, van aprofitar per rodar el seu documental ‘El síndrome del eterno viajero’. Sempre han anat combinant les seves produccions pròpies com documentals o llibres amb projectes amb marques com Momondo, Trivago i Vodafone. En aquests projectes tampoc tenien la necessitat de ser-hi sempre de manera presencial. Tot el que van fent ho expliquen al seu blog, on inspiren la gent a fer el mateix que ells.

L’arribada de la Covid

L’últim plantejament de Lucía i Rubén va ser comprar una furgoneta i recórrer el món. La seva intenció era començar per les iIlles Canàries, seguir amb el Marroc i recórrer Europa durant dos o tres anys. Just a l’arribar a les Canàries va aparèixer la Covid i es van haver de quedar allà. Lucía assegura que són poc d’esperar a veure què passa. Com diu Rubén: «No volem esperar a la següent onada, volem agafar aquesta». Si no hagués aparegut aquesta situació sanitària, haurien organitzat una ruta per diferents llocs aprofitant l’estrena del seu documental i d’aquesta manera anar-lo publicant en diferents països, però es van haver d’adaptar a la situació.

Van decidir comprar una casa, La Morada de Madera, a Fuerteventura, i llogar-la mentre vivien a la furgoneta i viceversa. Van anar combinant el lloguer de les dues vivendes. Durant aquell temps també van crear un ‘podcast’ en el qual parlaven dels seus viatges i reflexions. A més del seu, també van crear un programa per a altres marques. Van utilitzar el temps de la pandèmia per crear aquesta mena de contingut. Van publicar dos llibres: ‘Algo que recordar viajando con mochila’, en el qual narren les seves històries i viatges, i ‘Algo que recordar viajando con bebé’, en el qual expliquen com és viure aquestes aventures amb un fill.

Notícies relacionades

Lucía afirma que després de la Covid «la gent fugirà més de les massificacions i buscarà rutes alternatives més enfocades a la naturalesa». A més, explica que, des de la pandèmia, els escriuen moltes famílies preguntant per la furgoneta, ja que és una forma molt segura de viatjar i més encara amb la situació sanitària actual.

Ara Lucía està embarassada de nou i sortiran a fer un viatge més curt per Europa tenint en compte l’embaràs, però asseguren que, quan hagin passat cinc mesos després del naixement de nou nadó, tornaran a emprendre un altre viatge més llarg amb la furgoneta per a més independència i, sobretot ara, seguretat.