El segon estiu de la pandèmia

Turisme sostenible i viatges virtuals cap al sud-est asiàtic

  • La irrupció del coronavirus va obligar la Mireia i la Lila la canviar el sentit del viatge grupal que estaven organitzant a Sri Lanka

  • Totes dues han posat en marxa un projecte per construir una comunitat viatgera

Turisme sostenible i viatges virtuals cap al sud-est asiàtic
3
Es llegeix en minuts

La Mireia i la Lila són dues enamorades dels viatges i fascinades de Sri Lanka que van haver de canviar el sentit del seu projecte. La idea era organitzar el viatge en un grup reduït de màxim 10 persones. Van començar a redactar el recorregut de la ruta per publicar-la en una pàgina web i, al veure que la situació sanitària s’allargava, es van veure obligades a donar-li la volta i van organitzar un viatge virtual.

Elles dues van arribar a l’illa en moments diferents i per diferents raons. La passió pel país i les ganes de compartir-lo des de la seva experiència va ser el que les va unir. La Mireia va viure a Sri Lanka fins al mes d’abril i la Lila va estar vivint allà durant un any. Es van conèixer en dos dies i d’aquí va sorgir una meravellosa amistat. Enamorades del país, tenien la necessitat d’ensenyar a la gent com és Sri Lanka i tot el que n’havien après. Va ser llavors quan el maig de 2020 van engegar el projecte que van batejar com a ‘Sello índico’.

Durant l’estiu van treballar la web i el contingut sobre el viatge i al desembre ja van començar amb la primera edició. Van agafar l’itinerari del viatge real de 12 dies i el van intentar plasmar a través de vídeos de diferents llocs que va fer un jove del país. Hi havia documents PDF sobre un viatge cada dia explicant el que estarien visitant. A la tarda elles enviaven les seves experiències del lloc a través d’àudios i al grup de WhatsApp que tenien amb tots. A més, anaven proposant un parell o tres de preguntes al grup basant-se en els tres fils conductors que marquen els seus viatges, que són el turisme responsable, la cooperació (col·laboren amb l’oenagé Ajuda Sri Lanka) i el tema de la introspecció i meditació. La seva idea és construir una comunitat viatgera que comparteixi les inquietuds que tenen elles, crear vincles més forts i més íntims. Com diu la Lila, «és enriquidor compartir i aprendre entre tots».

Van fer un altre viatge virtual al febrer i a partir d’allà se’ls va acudir la idea de fer un retir temàtic de dos dies, que serà de cara a setembre amb la meditació com a fil conductor, a més de donar a conèixer el país. La Lila assegura que «quan la Covid ho permeti, vindrà el viatge gran».

Han vinculat ‘Sello índico’ amb un operador local de Sri Lanka i amb ell també comencen a treballar de pont per compartir possibles itineraris a mesura que una persona, família o parella poden parlar amb elles i d’aquesta manera els puguin fer una assessoria personalitzada. És a dir, preparen els viatges grupals com acompanyants, l’assessoria personalitzada, el retir i els viatges virtuals.

Els viatges després de la pandèmia

Avui es continuen adaptant a la situació a mesura que van passant els dies i canviant les condicions. Malgrat la situació sanitària actual, al principi els viatges seran tal com els tenien planejats, tot i que, segons assegura la Lila, allà s’està vacunat i no fa falta prendre tantes mesures. Tot i així, prefereixen esperar i adaptar-se amb els viatges virtuals, de moment. «La idea és poder fer el viatge quan es donin les condicions més òptimes. No val la pena anar-hi i no poder fer el que volíem». Afirma que «la manera de viatjar ha canviat, la gent anirà amb més por. La part local també ens rebrà amb més por. Em preocupa no poder estar relaxat i poder compartir amb la gent d’allà sense que es pugui crear tensió». A més, parla de tot el tema de protocols, mascareta, conductors dels taxis i furgonetes que van vestits amb epis i PCR que s’han de tenir en compte.

En el seu cas, la pandèmia no ha fet que disminueixin els seus ànims per viatjar sinó més aviat al contrari. «Les ganes han augmentat, ens anem realimentant amb els viatges virtuals. El primer viatge serà molt especial». A més, assegura que la pandèmia en certa mesura els ha anat bé perquè s’han pogut donar a conèixer a través de les xarxes socials i gràcies a aquest temps ha nascut el seu projecte.

Notícies relacionades

La idea que tenen ara és anar fent un parell de viatges a l’any, d’entrada a Sri Lanka. De fet, la idea de denominar ‘Sello índico’ al projecte parteix de la intenció d’organitzar viatges a altres països d’aquesta regió, com per exemple l’Índia.

 

Temes:

Viatges