Alerta per un bacteri

Catalunya notifica la presència de listèria en diversos lots de botifarra

La distribució dels embotits afectats s’ha realitzat a Catalunya, Aragó, Illes Balears, Madrid i València

Catalunya notifica la presència de listèria en diversos lots de botifarra

Miquel Monfort

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats sanitàries de Catalunya han notificat a l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) la presència del bacteri Listeria monocytogenes en diversos lots de botifarra i bull de llengua que, amb la informació disponible, no han provocat afectació sanitària.

Segons el comunicat de l’Aesan, es tracta dels productes botifarra negra, botifarra negra tradicional i bull de llengua de la marca Salgot, amb dates de caducitat 07/08/2021 i 23/08/2021 (botifarra negra), 24/08/2021 (botifarra negra tradicional) i 16.08.2021 (bull de llengua).

Els números dels lots afectats són: per a la botifarra negra, 211804 i 212019; per a la botifarra negra tradicional, 211804, i per al bull de llengua, 212017.

La seva distribució s’ha realitzat a Catalunya, Aragó, Illes Balears, Madrid i València.

L’alerta s’ha generat després de la detecció del bacteri en un autocontrol realitzat per un client en un dels productes.

Gestionar la retirada

L’establiment fabricant s’ha posat en contacte amb els clients i n’està gestionant la retirada.

A més, aquesta informació ha sigut traslladada a les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (Sciri) perquè es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Notícies relacionades

L’Aesan recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta que s’abstinguin de consumir-los i els tornin al punt de compra.

En el cas d’haver-los consumit i presentar alguna simptomatologia compatible amb listeriosi (vòmits, diarrea o febre), es recomana acudir a un centre de salut.

Temes:

Alimentació