Segona vegada en un any

Una avaria tècnica deixa inutilitzat el pont basculant de Londres

L’incident provoca un caos de trànsit a la capital anglesa

Una avaria tècnica deixa inutilitzat el pont basculant de Londres

DPA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts el pont basculant de Londres, Tower Bridge, ha quedat encallat després d’un «incident tècnic», cosa que provoca un caos de trànsit a la capital anglesa. Les dues parts del pont han quedat bloquejades després que dilluns a la tarda s’hagués d’obrir per deixar passar un imponent veler, el Sailing Vessel Tenacious, segons el calendari del pont.

Símbol de la ciutat

És la segona vegada en un any que l’obra construïda al final del segle XIX i conegut símbol de Londres es troba immobilitzat, després d’una avaria de més d’una hora l’agost 2020.

«Actualment el Tower Bridge està tancat a la circulació i als vianants a causa d’un incident tècnic. Eviteu la zona, sisplau», ha tuitejat dilluns la policia londinenca.

El més llarg i sofisticat

Notícies relacionades

El pont connecta el barri financer de Square Mile, a Southwark, amb l’altre costat del Tàmesi, i el tancament ha provocat retencions importants als dos marges del riu. Construït entre 1886 i 1894, l’obra era considerada en aquesta època com «el pont basculant més llarg i sofisticat mai construït», segons la seva web.

Les dues parts pugen i baixen aproximadament 800 vegades cada any, gràcies a quatre grans rodes dentades de cada costat, activades inicialment pel vapor abans de la instal·lació d’un sistema hidràulic en els anys 70.