VIOLÈNCIA MASCLISTA

Al banc dels acusats per violar i vexar la seva dona durant els 36 anys que va durar el matrimoni

  • La fiscalia demana penes que sumen 13 anys de presó per a un veí de Cieza acusat de sotmetre la que va ser la seva dona durant quatre dècades de maltractaments i agressions sexuals al crit de «no vals per a res»

Al banc dels acusats per violar i vexar la seva dona durant els 36 anys que va durar el matrimoni
2
Es llegeix en minuts

«No vals per a res, necessites un psiquiatre». «Fas fàstic, grassa». «Però on vas tu, tu no tens res». Són algunes de les expressions que, segons conclou la fiscalia, dedicava Francisco V. G. a la que va ser la seva dona durant 36 anys. Per vexar-la i fins i tot agredir-la sexualment en diverses ocasions, el ministeri públic demana per a aquest veí del municipi de Cieza penes que sumen 13 anys i quatre mesos de presó.

El cas va ser portat pel Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Cieza. Tal com es llegeix en la qualificació fiscal, a què ha tingut accés aquest diari, l’individu violava la dona quan ella es negava a tenir sexe amb ell. En concret, detalla la fiscalia al seu escrit, la forçava a «mantenir relacions sexuals no consentides amb penetració, vencent per la força la seva resistència; procedint, en altres ocasions, a penetrar-la, mentre la denunciant es trobava dormint, continuant de forma violenta una vegada es despertava i li deia que parés, però el processat li deia: “Tanca els ulls, que acabo de seguida”». Així mateix, s’acusa l’home de masturbar-se davant de la dona i ejacular-l’hi a sobre.

També relata la fiscal que, un mes després de finalitzar la relació, el subjecte va acudir al domicili en què residia la seva ja ex i va intentar violar-la. En concret, es va acostar a ella «per l’esquena, li va agafar amb una mà un dels pits, i l’altra li va posar sobre la vagina, i va intentar mantenir relacions sexuals amb la dona. Aquesta va haver de forcejar amb ell i dir-li que cridaria per evitar-ho, cosa que va fer que parés i marxés de la vivenda».

El ministeri públic té clar que «els fets relatats són constitutius d’un delicte de maltractament habitual, un delicte lleu de vexacions injustes i un delicte continuat d’agressió sexual».

Quant a les penes per imposar, pel primer delicte sol·licita la fiscal dos anys i quatre mesos entre reixes. Per les vexacions, vint dies de localització permanent i una ordre d’allunyament de la dona. Quant a les agressions sexuals, demana onze anys a la presó. Així mateix, la fiscalia vol que, quan aquest home surti del penal, passi una dècada més en règim de llibertat vigilada. Encara no s’ha fixat la data per a la vista oral.

La víctima, amb un trastorn depressiu i en tractament

Notícies relacionades

Segons es detalla a l’escrit d’acusació particular, un informe psicològic forense destaca que, a conseqüència dels maltractaments soferts, la dona «presenta un trastorn depressiu des de fa anys que la fa especialment vulnerable, i que ha requerit tractament psicològic i psiquiàtric durant anys, que continua en l’actualitat, entre d’altres, a través del CAVI de Cieza».

L’acusació particular demana que l’home indemnitzi la seva ex amb 8.000 euros pels danys morals. El ministeri públic rebaixa la petició i la deixa en 6.000.