Vacuna contra la Covid

Madrid defensa posar una tercera dosi en vista de la cautela de Sanitat

  • El Conseller de Presidència acusa Fernando Simón d’«equivocar-se sempre que s’avança»

Madrid defensa posar una tercera dosi en vista de la cautela de Sanitat

David Castro

1
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge el conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Enrique López, ha assegurat que des de les autoritats sanitàries madrilenyes ja es pensa en una tercera dosi a la població «immunodeprimida», i desatenen d’aquesta manera la recomanació de l’epidemiòleg Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), en contra d’aquesta nova dosi ja que consideren que «sempre que s’ha avançat alguna cosa, s’ha equivocat». En aquesta línia, López ha assenyalat que la decisió d’administrar una tercera dosi correspon a l’autoritat sanitària a nivell nacional «que el que ha de fer és coordinar i no destorbar i descoordinar».

Notícies relacionades

La possibilitat d’inocular una tercera dosi és un assumpte complex. Les companyies fabricants consideren que resulta necessària, i tant el Regne Unit com Alemanya han anunciat que la injectaran a partir de setembre. Però els científics consideren que encara falten proves per concloure que s’ha de fer el pas, i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que la tercera dosi als països rics deixaria encara amb menys vacunes als pobres. L’organisme internacional va demanar a principis de setmana una moratòria fins, com a mínim, finals de setembre

El Govern central, mentrestant, ha anat donant senyals contradictoris. Fa un parell de setmanes, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va assegurar que «tot apunta» que el seu departament administrarà una «tercera dosi de reforç». Però poc després la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, va assenyalar que el ministeri busca «més evidència científica» per precisar-ho. La qüestió, va continuar Calzón, és si administrar la tercera punxada a tota la població o només a la més vulnerable i exposada al virus.