Un dels més buscats d’Espanya

Detingut a Barcelona un proxeneta que captava joves pobres

També feia xantatge a usuaris de pàgines de contactes sexuals

Miembros de los mossos d’esquadra

Miembros de los mossos d’esquadra / JORDI COTRINA (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts

Un dels proxenetes més buscats a Espanya, que captava noies en situació de necessitat econòmica per prostituir-les, ha sigut detingut Barcelona pels Mossos d’Esquadra com a presumpte autor dels delictes d’agressió sexual i amenaces.

L’arrestat, un home de 38 anys i nacionalitat espanyola, també extorsionava usuaris de pàgines de contactes sexuals, als quals demanava diverses quantitats de diners sota l’amenaça de fer públic que eren usuaris de prostitutes.

Segons ha informat aquest divendres la Policia de la Generalitat, l’home va ser detingut a la capital catalana per agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) el 3 d’agost.

La investigació de la Unitat Central de Tràfic d’Éssers Humans dels Mossos es va iniciar a principis d’aquest any, quan va tenir coneixement que una noia que patia una situació econòmica precària va contactar amb un home que gestionava un xat de missatgeria instantània on oferia serveis de prostitució.

L’home li va demanar accés al seu document d’identitat i que li enviés fotos sense roba, per les quals li va fer uns pagaments a través de l’aplicació Bizum.

Enganyada i violada

Posteriorment, la va citar en un hotel amb el presumpte objectiu de fer-li unes fotografies de caràcter sexual. Ella hi va accedir, però una vegada a l’habitació, en lloc de fer-li fotografies, l’home la va agredir sexualment.

A partir d’aquest fet delictiu, els investigadors van començar a treballar per identificar l’agressor sexual.

La investigació va acreditar que l’arrestat buscava noies que s’oferien laboralment per fer tasques domèstiques de la llar o altres treballs a través de portals d’anuncis a internet i que estaven en una situació econòmica precària, a les quals captava per exercir la prostitució i les explotava sexualment.

D’altra banda, també extorsionava els qui trucaven a diversos telèfons de les noies que ell controlava, i els reclamava diverses quantitats de diners.

Reclamat per tres jutjats

L’arrestat arribava a suplantar la identitat d’algunes de les noies que tenia sota el seu control i obtenia targetes de crèdit, contractava línies telefòniques i obria comptes corrents al seu nom.

D’aquesta manera, la seva identitat quedava protegida i dificultava una eventual acció investigadora de la policia.

Notícies relacionades

Els esbrinaments policials han posat així mateix en relleu que aquest home també demanava crèdits amb la identitat de les noies.

El detingut, que va passar a disposició judicial i va ingressar a presó per ordre del jutge, estava reclamat per tres jutjats de diversos punts d’Espanya per fets delictius de les mateixes característiques.