Pallissa mortal

La fiscalia sol·licita que els quatre majors d’edat detinguts pel crim del Samuel siguin investigats per assassinat

Les parts van demanar que s’ampliï l’informe del forense i més proves sobre els vidres de l’ampolla utilitzada per agredir el jove

  • Les parts van demanar que s’ampliï l’informe del forense i més proves sobre els vidres de l’ampolla utilitzada per agredir el jove

  • «Assassina», van cridar els amics de la víctima a l’arribar la jove processada

  • La jutge va informar de la transformació del procediment perquè vagi per la llei del jurat i que decidirà les imputacions

2
Es llegeix en minuts

La fiscalia ha demanat a la titular del Jutjat d’Instrucció número 8, que porta la investigació del crim del Samuel, que s’imputi els quatre detinguts majors d’edat, tres homes, que estan en presó provisional comunicada i sense fiança des del 9 de juliol, i la noia, parella d’un dels empresonats, per assassinat i no homicidi. Per al quart detingut, el jove que es va emportar presumptament el mòbil del Samuel del lloc dels fets, el ministeri fiscal sol·licita robatori amb violència i no apropiació indeguda.

La defensa de la noia, exercida per l’advocat Luciano Prado, l’única que està en llibertat, tot i que amb obligació de comparèixer al jutjat, assegura que li sembla «desproporcionada» lapetició per a la seva clienta ja que considera que en el sumari no hi ha «cap element» que la involucri en la pallissa mortal al Samuel. «Era allà, com també hi havia altra gent, però no va fer res, ni per acció ni per omissió», ha explicat Prado, després de la vista d’aquest matí.

Les parts han demanat que s’ampliï l’informe del forense i també les anàlisis sobre els vidres de l’ampolla que, segons els investigadors, els agressors van utilitzar per agredir el Samuel. Van demanar, a més, que alguns dels testimonis que ja han declarat, ho tornin a fer, però davant els advocats de les parts, perquè aquests puguin intervenir.

L’acusació particular i l’acusació popular van de la mà amb la fiscalia, per la qual cosa van sol·licitar també assassinat.

I és que ja ha finalitzat la vista dels detinguts pel crim del Samuel al Jutjat d’Instrucció número 8.  Van comparèixer els quatre majors d’edat, els tres homes que són a Teixeiro, i la jove, que està en llibertat, però amb l’obligació de comparèixer al jutjat.

Els amics del Samuel li van cridar «assassina», mentre que les amigues dels empresonats, al tornar al furgó de la Guàrdia Civil, que els porta altre cop a Teixeiro, van cridar: «Sabem que ets innocent». Les amigues dels empresonats es referien al quart detingut, a qui se l’imputa la sostracció del telèfon de la víctima.

Els quatre detinguts majors d’edat pel crim del Samuel van anar al Jutjat d’Instrucció número 8 per assistir a la vista en què coneixeran la seva imputació, bé per homicidi o assassinat. La magistrada va convocar les parts ja que va transformar el procediment perquè vagi per la Llei Orgànica del Tribunal del Jurat, és a dir, perquè sigui un jurat popular el que jutgi els acusats per la brutal pallissa a Samuel Luiz.

Notícies relacionades

Els homes majors d’edat van entrar passades les nou del matí, amb un autobús de la Guàrdia Civil, ja que són a Teixeiro des del 9 de juliol.

La jove, que està en llibertat, tot i que amb obligació de comparèixer al jutjat, va entrar poc abans de les deu del matí, entre crits d’«assassina», que li van proferir diversos amics de la víctima, que es van acostar al carrer Monforte.