La batalla contra el virus

Wuhan farà proves de coronavirus a tots els seus habitants després de detectar nous casos

Wuhan farà proves de coronavirus a tots els seus habitants després de detectar nous casos

AFP / HÉCTOR RETAMAL

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Les autoritats de la ciutat xinesa de Wuhan han anunciat aquest dimarts que farà proves de coronavirus a tots els seus habitants després que s’hagin detectat nous casos en l’última jornada, segons informa la cadena CGTN.

Wuhan, la capital de la província de Hubei, al centre del país, ha notificat set casos en l’última jornada, dilluns, cosa que suposa els seus primers positius locals des del juny del 2020.

Segons recull el mitjà xinès ‘Global Times’, un veí del veïnat de Zhuankou es va posar en contacte amb un grup de turistes a la ciutat de Huaian, a la província de Jiangsu.

El treballador va arribar posteriorment a Wuhan amb tren, on se li va detectar el positiu en una prova realitzada diumenge en el marc d’una campanya de proves a la zona de desenvolupament econòmic de la ciutat a viatgers de regions afectades.

Sis contactes més pròxims del treballador van donar positiu en proves realitzades dilluns, mentre tots han sigut enviats a un hospital i les zones on resideixen s’han tancat.

El primer cas de Covid-19 es va registrar en aquesta ciutat, d’onze milions d’habitants, a finals del 2019 i, des d’aleshores, s’han fet diferents peticions d’investigació de l’origen del virus en un laboratori de l’urbs.

Notícies relacionades

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va dur a terme una primera investigació al lloc, però va descartar que fos el laboratori fos l’origen, si bé recentment va proposar una nova fase, ja que va reconèixer que la Xina no va compartir les «dades brutes» dels primers casos detectats a finals del 2019.

La Xina ha rebutjat una nova investigació de l’origen de la Covid-19 al seu territori, mentre que les sol·licituds de cooperació al gegant asiàtic augmenten per part dels Estats Units o les Nacions Unides.

Temes:

Xina Coronavirus