Sentència

Anul·lat un casament perquè la dona es va casar pels diners

Casament anul·lat: la dona es va casar pels diners, no per amor

  • El marit, amb un patrimoni important, es va casar estant incapacitat i mai va conviure amb la dona al mateix domicili

Uns nuvis del Vietnam i Suïssa, a Barcelona.

Uns nuvis del Vietnam i Suïssa, a Barcelona.

3
Es llegeix en minuts

L’Audiència de Palma ha declarat la nul·litat d’un matrimoni, perquè el tribunal aprecia que la justificació d’aquest casament no era l’amor que sentia la parella, sinó l’interès econòmic que mostrava la dona amb el seu marit.

Aquest home era solter i no tenia descendents. Resideix a la localitat de Felanitx. Era metge de professió, però va haver de deixar la consulta a causa d’una important malaltia mental, que va justificar la seva declaració d’incapacitatEs va fer càrrec de les seves cures la germana, i el jutge va decidir nomenar el cunyat com a curador. Aquest familiar és el que es preocupa de subministrar els medicaments que precisa la persona malalta i també s’encarrega d’administrar-ne el patrimoni. És qui gestiona tot allò relacionat amb l’economia personal del seu cunyat, que té una situació solvent. L’home és propietari d’onze immobles. Almenys nou d’ells estan llogats i en cobra el lloguer. A més, disposa de diners més que suficient als comptes bancaris a nom seu , amb un saldo mitjà de 60.000 euros. També té al seu nom un vehicle marca Mercedes.

L’home coneixia des de feia temps aquesta dona. De fet, fins i tot la va arribar a denunciar davant la Guàrdia Civil, perquè afirma que li havia sostret del compte la quantitat de 4.000 euros, tot i que després va decidir retirar la denúncia quan ella es va comprometre a tornar-li els diners. També va dir als seus pròxims que, poc abans de casar-se, havia prestat a la seva futura dona la quantitat de 12.400 euros, tot i que no tenia documents que ho demostressin. La sentència explica que la dona era coneixedora de la malaltia mental que patia l’home i que havia estat diverses vegades ingressat a l’hospital. Però sobretot coneixia molt bé la seva bona situació econòmica. Tenia informació de les vivendes que posseïa i de les rendes que cobrava.

El juny de l’any 2018 la parella va iniciar un expedient per contraure matrimoni al Jutjat de Pau de Felanitx. A l’expedient no s’esmenta la malaltia del nòvio, tot i que ell ho va comunicar al jutjat.

Una vegada conclòs l’expedient, la dona va decidir traslladar-lo a l’Ajuntament de Sineu, on no coneixien cap dels nòvios. Es van casar en aquesta localitat el novembre del 2018.

El casament no va canviar la vida del marit. Va continuar vivint sol a la casa de Felanitx, ja que la seva dona va continuar residint amb el seu fill en un immoble de Bunyola. Es desplaçava una vegada a la setmana a Felanitx per visitar el seu marit, però segons assenyala el tribunal, aquesta visita tenia un interès econòmic, ja que la dona s’apoderava dels diners que el seu marit guardava a la butxaca.

Va ser el cunyat del marit el qui va acudir als tribunals per aconseguir la declaració de nul·litat del casament, a l’entendre que es tractava d’un matrimoni de conveniència. Un casament que s’havia celebrat sense la voluntat d’iniciar un projecte de «permanència, convivència, fidelitat i ajuda mútua».

El tribunal ha tingut en compte moltes circumstàncies per declarar la nul·litat d’aquest matrimoni estrany. Un d’ells és que la mateixa dona va reconèixer que havia limitat el nombre de visites al seu marit perquè li havien reduït els diners diaris de què podia disposar.

Els jutges arriben a la conclusió que la intenció de la dona al contraure matrimoni amb aquesta persona malalta no era el crear una comunitat de vida amb el seu marit, amb tot el que comportat aquesta unió. Sembla més aviat que l’única intenció d’aquesta dona era econòmic, com demostra la limitació de les visites, que mai va acceptar viure amb el seu marit i que la seva única preocupació era saber quants diners disposava cada vegada que es desplaçava al seu domicili.

Notícies relacionades

També ressalta el tribunal que la dona no s’hagi preocupat mai de la medicació del seu marit. Ni tan sols sap quins medicametns pren, ni tampoc l’acompanya mai al metge, malgrat que el marit necessita una especial cura per la greu malaltia mental que pateix.

La suma de totes aquestes circumstàncies confirma que la parella no es va casar per amor, sinó per altres interessos. Per això se n’anul·la el matrimoni.