Cinc detinguts a Saragossa

Detenen una mare i quatre familiars per intentar emportar-se un nadó després de perdre la custòdia

Han agredit els sanitaris i agents de la Policia

Detenen una mare i quatre familiars per intentar emportar-se un nadó després de perdre la custòdia
1
Es llegeix en minuts

Cinc persones, dos homes i tres dones, han sigut detingudes aquesta tarda després de protagonitzar una violenta agressió per intentar emportar-se un nadó del qual els seus progenitors havien perdut la custòdia en favor de la Diputació General d’Aragó perquè no era atès degudament. Entre els agressors hi havia la progenitora del menor.

Fonts del Govern d’Aragó assenyalen que el greu succés, amb agressions al personal sanitari i als agents de Policía, s’ha produït quan el Departament de Ciutadania i Drets Socials anava a procedir a la retirada d’un menor per a la seva protecció. La mateixa font afegeix que la mesura es va prendre «davant el cúmul d’indicis que obligaven» a actuar per prevenir futurs danys al menor.

Ara, el nounat es troba sota la protecció del Govern d’Aragó. Sanitat confirma que hi havia hagut un aldarull al Clínic i que l’assumpte està en mans de la Policia. De fet, el personal del centre hospitalari, al veure’s desbordat per la violència de l’atac, ha trucat urgentment als serveis policials, que han enviat diverses patrulles a la zona i els agents dels quals han pujat al pis en què s’estava registrant el succés.

No obstant, una vegada a la planta, els agents han sigut agredits pels familiars del nadó, que s’han abalançat sobre ells.

Els fets s’han desenvolupat quan un dels detinguts, una dona, ha mirat d’entrar per força a la Unitat de Cures Intensives, on es trobava el nadó.

Diverses persones han intentat impedir-l’hi i ha sigut llavors quan han començat els incidents, en els quals han patit agressió tant el personal sanitari com una treballadora social.

Notícies relacionades

La menor va néixer en l’esmentat centre hospitalari el 24 de juliol passat. El que ha desencadenat el furiós atac dels familiars ha sigut la comunicació que s’anava a retirar la guàrdia i custodia a la mare, per causes justificades.

En aquell moment, les dones han trencat uns vidres i han agredit amb aquests vidres el personal sanitari que han agafat per sorpresa, ja que ningú esperava que es produís aquesta reacció tan violenta.

Temes:

Segrestos Aragó