Indignació a Grècia

Maten amb un arpó la foca Kostis, la mascota de l’illa grega Alonisos

  • El mamífer, una foca monjo recuperada el 2018 pels habitants de la zona després d’un huracà, va ser abatut per un pescador aficionat que encara no ha sigut identificat.

Maten amb un arpó la foca Kostis, la mascota de l’illa grega Alonisos
1
Es llegeix en minuts

Kostis, una de les foques monjo emblemàtiques de l’illa grega d’Alonisos, va ser abatuda ahir per un tret d’arpó d’un pescador aficionat. Aquesta acció ha provocat la indignació dels habitants i els defensors del medi ambient, que havien adoptat el mamífer com a mascota oficial de l’illa. Segons la web oficial de l’illa, una de les reserves marítimes més importants d’Europa, en aquesta part del mar Egeu hi ha «zones específiques on es permet pescar als pescadors aficionats».

«¡Desgraciadament, una vegada més, està comprovat que la maldat i l’estupidesa humanes no tenen límits! Ens han informat que la jove foca monjo Kostis va ser abatuda intencionadament», va anunciar l’oenagé grega MOm. La foca «va ser executada a boca de canó amb un arpó ballesta», va apuntar a Facebook l’organització, que s’esforça a protegir aquesta espècie en perill d’extinció en el Mediterrani. L’autor del tret encara no ha sigut identificat.

Notícies relacionades

Kostis va ser trobada el 2018 per uns habitants de l’illa de Folegandros, a les Cíclades, en un estat molt feble després del pas de l’huracà Zorbas. Va ser curada i tornada al mar on formava part d’un grup protegit

Segons va apuntar l’oenagé «la notícia va ser rebuda amb molta tristesa i no només pels membres de l’oenagé, que van cuidar Kostis durant diversos mesos, sinó també per tots els habitants i visitants sensibilitzats d’Alonisos que van tenir la sort d’admirar Kostis de prop».